Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ellef Ellefsen

[#17661] Folketellingen 1891.

Recommended Posts

Gjest Ellef Ellefsen

Regner ikke med at edb-registrering og utlegging på internett vil skje de første årene med denne tellingen.Men-, finnes det noen planer om avfotografering, slik at 1891-tellingen kan leies/kjøpes på mikrofilmruller?.Mvh Ellef Ellefsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

'Problemet' med 1891-tellingen er at det er et skjema for hver enkelt person. Det betyr rundt 2 millioner skjema. Det betyr igjen at det blir en relativt kostbar affære å filme alt, og spørsmålet blir om dette skal prioriteres framfor andre prosjekter, der man kan vente å få mer ut av hver investert krone?Jeg er ikke kjent med at det foreligger planer om å filme denne tellingen, men jeg regner med at det er mulig å bestille filming av bestemte deler av tellingen - der oppdragsgiver betaler de utgiftene som er forbundet med jobben. Materialet ligger i riksarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ellef Ellefsen

Takker så mye for svaret. Har nå full forståelse for at edb-registrering av hele 1891-tellingen vil bli for kostbar og tidkrevende.Mvh Ellef Ellefsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.