Jump to content
Arkivverket

[#17661] Folketellingen 1891.


Guest Ellef Ellefsen

Recommended Posts

Guest Ellef Ellefsen

Regner ikke med at edb-registrering og utlegging på internett vil skje de første årene med denne tellingen.Men-, finnes det noen planer om avfotografering, slik at 1891-tellingen kan leies/kjøpes på mikrofilmruller?.Mvh Ellef Ellefsen.

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

'Problemet' med 1891-tellingen er at det er et skjema for hver enkelt person. Det betyr rundt 2 millioner skjema. Det betyr igjen at det blir en relativt kostbar affære å filme alt, og spørsmålet blir om dette skal prioriteres framfor andre prosjekter, der man kan vente å få mer ut av hver investert krone?Jeg er ikke kjent med at det foreligger planer om å filme denne tellingen, men jeg regner med at det er mulig å bestille filming av bestemte deler av tellingen - der oppdragsgiver betaler de utgiftene som er forbundet med jobben. Materialet ligger i riksarkivet.

Link to post
Share on other sites
Guest Ellef Ellefsen

Takker så mye for svaret. Har nå full forståelse for at edb-registrering av hele 1891-tellingen vil bli for kostbar og tidkrevende.Mvh Ellef Ellefsen.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.