Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristian Hunskaar

[#17827] Mulig bidrag til forskning rundt Gile/Arneberg?

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

Under gjennomgang av skifter fra Hedrum i Vestfold har dette kommet opp:******************29. september 1699Afgangne Salig Arne Helgesøn, Løfue i Hedrum Sogen.Avdøde var død sist vinter. Han hadde aldri hatt barn.Arvinger: · Enken Elchen Justdaatter. Fullsøsken: · Marj Helgeßdtter, enke etter Hermand Johansen, bor på Rolstad i Grue Sogen i Solløer. · Anne Helgeßdaatter, gift med Olle Olsøn, bor på Noer i Grue Sogen. Halvsøsken: · Aaße Scharißdaatter, gift med Arne Tostensøn, bor på Arneberg i Hof Sogen i Solløer. · Pernille Skarriß, død, var gift med Halvor Jonsen, også død, som bodde på Stoldß Noer i Grue Sogen, etterlatt barn.Anne Helgeßdaatters sønn, Arne Olsøn Noer, nevnes.******************Jeg er ikke videre bevandret i genealogien vedrørende Gile i Vang, men (i henhold til denne siden http://www.sitecenter.dk/k-h-andresen/306og307/ ) kan det se ut til at skiftet stadfester etterslekta til Helge (ca. 1598-ca. 1635) på Gile i Vang.Men dette er kanskje kjent fra før?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Jeg synes i hvert fall at disse opplysningene burde sendes til 'Strays' i Norsk Slektshistorisk Forening (se deres web-sider), hvis det ellers kvalifiserer til oppføring der. Man vil jo normalt ikke se i Vestfold etter slekt fra Grue.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Løberg

Opplysningene bør absolutt meldes inn til strays. Nytt er det imidlertid ikke. Allerede Sollied brukte dette skiftet i NST IX, nettopp som Hunskaar sier for å få stadfestet ikke bare Helge Giles etterslekt, men også Maren Giles barn i andre ekteskap. Sollied refererer deler av skiftet, men det er alltid nyttig med fullstendige registreringer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Med all litteraturen om disse slektene ville det nesten vært pussig om opplysningene ikke var kjent fra før. Opplysningene skal likevel meldes til strays.Kjennes årsaken til at Arne Helgesen havnet som leilending 'langt' hjemmefra, for øvrig på samme (navne)gård som jeg er folkeregistrert på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.