Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ketil Harbek

[#17927] Avansert søk på navn i FT - hva er galt?

Recommended Posts

Guest Ketil Harbek

Når jeg søker på 'Førenamn lik' i FT (gjelder både 1801, 1865 og 1900) med klammeparentes for å dekke flere alternativ, får jeg ikke resultat som forventet:'tork[ei]l[d]' gir 36 'torkeld' og 646 'torkild'. Her hadde jeg ventet å få med 'torkel' og 'torkil' også, for:'tork[ei]l' gir 642 'torkel' og 88 'torkil'.Hvis jeg i stedet søker to ganger med den siste d'en i parentes, får jeg:'torkel[d]' gir 642 'torkel' og 36 'torkeld', mens'torkil[d]' gir 88 'torkil' og 646 'torkild',- altså de samme treffene som ved de to første søkene.Det ser ut som søkemotoren ikke tolker klammeparentes på den siste bokstaven i søkeordet riktig når det allerede er brukt klammeparentes tidligere i søkeordet. Klammeparentes på én bokstav skal ifølge Hjelp gi treff både med og uten den bokstaven.Hvis klammeparentes nr. 2 ikke står sist i ordet, går det greit. Ved søk etter 't[eo]rk[ei]l' får jeg de treffene jeg forventer, men ikke om jeg prøver 't[eo]rk[ei]l[d]'. Da får jeg bare de treffene som har 'd' til slutt.Er det jeg eller søkemotoren som gjør noe galt? (Som regel er det jo jeg, men jeg må spørre likevel!)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Det er ikkje du. Problemet er den siste d-en. Han forventar at det finst noko der. Ei snarløysing er at du sløyfar den og brukar børjar på og ikkje lik. børjar på tork[ei]l gjev rett resultat. Eg skal sjå på det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.