Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Lise Christin Walla

[#18148] Jon Evensen Soknes fra Støren i Sør-Trøndelag

Recommended Posts

Guest Lise Christin Walla

Jeg søker opphavet til min tipp tipp oldefar Jon Evensen Soknes fra Støren, f. 1816, i følge ft. 1865 for Trondheim: LenkeI Hermann Aunes bok Bygdefolk og Bygdeliv i Støren, Gard og Grend, Bind III, finner jeg en Jon Evensen Soknes på s. 228. Han er imidlertid født 1820. Det står ikke noe mer om han annet enn at han nevnes i 1825.For de som ikke har denne boken tilgjengelig, er denne Jon sønn av Even Jonsen Soknes, fra Amdal, født 1781 og død 1843. Husmann under Soknes. Gift 1817 med Guru Pedersdatter Enodd fra Budalen; født 1785 og død etter 1865. De bodde på Ørstuggu, men satt i flere år som inderstfolk på Hestmoen.Er det noen som vet om dette kan være samme Jon som flyttet til Trondheim?Er svært glad for alle tips som kan hjelpe meg videre!Mvh Lise :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

Hei!Jeg vet i utgangspunktet ingenting om denne familien. Fant dem i 1875 i Strinda under Colonien (en av arbeiderboligene på Lademoen)Lenke. Her bekreftes fødselsåret 1816 for Jon Evensen. Imidlertid gis det nøyaktige opplysninger om hvilket sogn i T. heim kone og barn er født i, med tanke på å finne ut hvor de kunne ha giftet seg.Jeg har også Størenbøkene for hånden og har ikke funnet så mye mer enn det du har bortsett fra: bind III side 222, Even Pedersens slekt. Her finnes ingen sønn Jon, men man skal aldri gå ut fra at en bygdebok får med seg alle barna! Håper dette hjelper deg noe.MVH Astrid Ryen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

I følge Fam Search VRI giftet de seg 14/7 - 1840 i Vor Frue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

FS, VRI Johan Evensen gift 14/7 1840 Vor Frue Trh. med Andrea Larsd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Feil, det skal st John Evensen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lise Christin Walla

Til Astrid: Ja, jeg så også s. 222 og tenkte det samme som deg.Jeg var klar over opplysningene på FS, glemte å ta de med. Får sjekke ut kirkebok for Vår Frue Kirke for å se om det står noe mer der.Takk skal dere ha!Men hvis noen vet noe mer, så skriv gjerne det her!Mvh Lise :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Asbjørg Folkestad

Som forholdsvis ny i Brukerforum og utflyttet trønder tok jeg for meg Sør-Trøndelag for evt. å kunne finne noe interessant. Gjett om jeg gjorde. Det var ønsket opplysninger om Jon Evensen Soknes fra Støren, han er min tippoldefar! Nå er det nesten et år siden innlegget stod, så det er mulig du har funnet ut av det. Men det er den riktige Jon som flyttet til Trondheim ca. 1835. Jon er uekte sønn av Even Jonsen Amdal, husmann under Soknes, og Kari Soknes, datter av bonde på Soknes Jon Pedersen Soknes og hans første kone Ragnhild Evensdatter Røttum fra Borstu.Du finner opplysninger om både Amdal og Soknes i Hermann Aunes bok Bygdefolk og bygdeliv i Støren. Jon giftet seg i Trondheim med Andrea Larsdatter i Vår kirke i 1840. Jeg har funnet ut at de fikk 6 barn, 5 døtre og 1 sønn. Selv er jeg etterkommer etter datteren Fredrikke Elisabeth f. 1852. Om Andrea vet jeg lite, har funnet at foreldrene er Lars Larsen og Margrethe Anders/Andreasdatter, 3 barn og ved dåp i 1815 oppga han å være halvmåneblåser i 1817 var han avskjediget soldat og i 1819 arbeidsmand, i disse årene var familien bosatt i Trondheim. Jeg hører gjerne fra deg om du har flere/andre opplysninger og også hvem du er etterkommer etter! Mvh Asbjørg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lise Christin Walla

HeiTusen takk for svaret! Ble kontaktet tidligere i sommer på telefon av en som hadde litt flere opplysninger om Jon Evensen Soknes, artig!Han kunne fortelle at det fantes to med samme navn, Jon Evensen Soknes. Men at 'vår' Jon ganske riktig er født i 1816 med mor Kari. Han visste ikke mer om Kari, så det var fint at du hadde disse opplysningene om henne.Jeg er også etterkommer etter Fredrikke Elisabeth, og videre etter hennes sønn Aksel Peder Alstad f. 12.2.1877. Hadde vært veldig interessant å utveksle slektsdata med deg da det jo ser ut til at vi er ganske nært beslektet. Ta gjerne kontakt på mail lisecw@iocore.noMvh Lise :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.