Gå til innhold
Arkivverket

[#18433] Andreas Christjan Guldager


Gjest Fred Olav Guldager
 Del

Recommended Posts

Gjest Fred Olav Guldager

Andreas Christian var født i Danmark, og jeg har lenge forsøkt å finne ut hvor i Danmark og noe om hans foreldre/forfedre.I 1793 var Andreas Christian skoleholder i Vivestad i Vestfold. Han giftet seg den 21. mai 1793 i Ramnes, med Mari Ingebretsdatter, født 1767. De fikk 6 barn: Christian Rudolph, Fredrik Otto, Engebreth, Christen, Anne Kathrine og Maren Andrea. Ved folketellingen 1801 bodde han på Jonstang i Ramnes. I 1801 var til sjøs, og under merknader i folketellingen står det skrevet ”Markhuus”. Hva er Markhuus ?Andreas Christian var kirkesanger/klokker/lærer i Botne fra 1810 og til sin død 12. januar 1824. Det uklart når han er født. I folketellingen 1801 står det at han er 50 år, altså født 1751, og ved hans død i 1824 er alderen oppgitt til 64 år, altså født 1760.Er takknemlig for tilbakemelding om noen har tips hvor han kom i fra i Danmark, og foreldre/forfedre samt andre etterkommere i Norge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Det er vel stor sjanse for at han kom fra Guldager, Vreilev i Hjørring DK. Det kan også være en mulighet at han egentlig het Christiansen til etternavn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.