Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Nina Krøger

[#18446] Søndre land

Recommended Posts

Guest Nina Krøger

Jeg søker etter opplysninger på Marte Marie Andersdtr. f. ca1848. Far skal være Anders Thorsen f. 1813 og mor er litt uklart. De flyttet til Næs (Gran) og så tilbake til Søndre land. Marte Marie giftet seg med Steffen Iversen i 1867 og ble igjen på Næs.Kan noen hjelpe med hennes foreldre og eventuelt besteforeldre?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per Harald Jonson

Hennes mor ser ut til å hete Birte Gundersd. Du finner dem her [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f60534&variabel=0&postnr=2412&fulle=true&spraak=n>Lenke ved folketellingen i 1865.Marthe Maria er i følge Fammilysearchs VRI født 6. september 1848 og døpt i Søndre Land 22. oktober 1848. Foreldre Anders Tordsen og Berthe Maria Gundersdr.Du kan muligens finne noe på disse hjemmesidene: http://www.slektshistorielaget.no

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Krøger

Tusen takk for opplysningene Per Harald. Jeg har prøvd å søke litt på de web adressene du oppgir, men har ikke funnet ut noe mer.Kan noen hjelpe med ytterligere opplysninger?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per Harald Jonson

Du finner i hvertfall Anders & Berthe Marie i folketellingen for Gran 1875 på Bergestuen (hos slektshistorielaget, kilder, Gran, folketellinger - denne kilden er ikke her i digitalarkivet) med to sønner og en svigerdatter. I samme telling finner du Steffen Iversen og Marte Marie med 3 barn på Larsbråten. Det står at hun er født på Næs i 1841, men det er ikke helt uvanlig at det er litt unøyaktigheter med årstall og fødested i folketellingene. Både skrivefeil, transkriberingsfeil og at den som skrev fikk feil opplysninger er mulig...For sønnene fra FT1875 finnes det gode kandidater i folketellingen fra 1900 (her i digitalarkivet) for Brandbu (Iver og Olof Steffens.) Videre finner du nok Steffen Iversen og kone + 3 'nye' barn på Eidsbakken i Brandbu i 1900.Hos Paul Arve Buskum kan du finne en mulig kandidat for Marte Maries mor. En Berte Maria blir døpt i Fluberg kirke i 1817. For å bekrefte dette må du nok finne vielsen til Anders og Berte for å finne navnet på hennes far. I FT1875 oppgis Berte å være født i 1815 og i FT1865 ca 1821 så 1817 er jo et bra gjennomsnitt ;-) Om du klarer å bekrefte at dette er riktig Berte kan du sikkert finne vielsen til hennes mor & far, søsker ol. på de samme sidene. Jeg klarte ikke finne noen god kandidat for Anders, men så er ikke 1813 ferdig enda..Du må selvf. sjekke alt med orginaler, alle avskrifter kan ha (store) feil uansett hvor de måtte finnes...Et annet tips er og bruke en mere beskrivende tittel på innlegg. Ved søk her i debattforum er det kun tittelen, stikkord og navnet på den som starter tråden som er søkbart... Søndre Land blir fort litt generelt, også fordi det meste skjer på Hadeland... ;-)Håper dette hjelp litt og lykke til!mvh Per Harald

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Krøger

Tusen takk for hjelpen så langt Per Harald. Jeg skal få sjekket opp opplysningene mot orginalene. Mvh Nina

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.