Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Magne Nesvold

[#18625] Uidentifisert bilde av en lensmann Svendsen (med røtter i Ålen?)

Recommended Posts

Guest Magne Nesvold

Hos mine besteforeldre fant jeg dettte bildet hvor det på baksiden står 'lensmann Sventsen med kone'. De har ingen aning om hvem han var. Svendsen kommer mest sannsylig av at hans far heter Svend, og er ikke hans riktige etternavn (men det kan vel ikke utelukkes). Dette er ikke en lensmann i Ålen, siden ingen av lensmennene her har hatt dette etternavnet (eller fedre som heter Svend). Siden bildet ble funnet sammen med mange andre slektsbilder er det sannsynlig at mannen (eller kona) er av Nesvold-slekta. Fra slekta har det flyttet folk til bl.a. Kristiansund, Tydal og Røros, så kanskje har han vært lensmann der? Er det noen som kan hjelpe?bilete0061.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Magne Nesvold

Jeg får legge til at bildet er tatt hos fotograf Hans Krum i Trondheim. Bildet er altså tatt i tidsrommet 1865-1882.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Magne Nesvold

Takk for opplysningene. I Haltdalsboka står det at begge disse er sønner av lensmann Svend Olsen Ramlo fra Haltdalen. Det er for øvrig bilde av Svend i samme bok, og han er kanskje ikke så ulik denne 'lensmann Svendsen'. Den eneste linken jeg kan finne med min slekt er at deres bestemor er av Borchgrevink-slekten, noe som vil si at vi har samme aner der. Er det noen som vet om det finnes bilder av disse i hhv. Singsås- og Selbu-boka?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.