Gå til innhold
Arkivverket

[#18676] Mons M. Monsen f. 1857 i Sund


Gjest Signe Marie Solheim
 Del

Recommended Posts

Gjest Signe Marie Solheim

Her kommer sikkert nok et enkelt spørsmål - som jeg altså ikke finner svaret på: Hvor ble det av Mons Martines Monsen, født i Sund i 1857 av tjenestepike Pernille Marthine (som hun egentlig het) Svendsdatter? [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=sunddoep&variabel=0&postnr=914&fulle=true&spraak=n>LenkePernille giftet seg senere samme år med barnets far. Men han døde allerede i 1859, og Pernille flyttet hjem til Kråvik med sønnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Det finnes mange Mons Monsen 1857 i 1900. Det behøver ikke stå at han er født i Sund. Hvorfor ikke Askøy f.eks. Her bør du nok sjekke utflyttet om det finnes da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Signe Marie Solheim

Det finnes ikke Utflyttet fra Askøy (ikke på DA iallefall) - bortsett fra de som dro til Amerika. Men jeg finner ham ikke der. Får ta en ny kikk på alle Mons Monsene i 1900. Takk for hjelpen, Berit!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddvar Søreide

Alle spørsmål er enkle når ein veit svaret, derfor ingen spørsmål enkle. Grunnen til at Mons er oppført under Sund er trolig fordi Pernille står oppført under Troland, som ligger i Austevoll og derved på den tiden låg under Sund. I folketelling ser vi at Pernille står under Fjell. Hvis Kråvik låg under Studshavn sokn, så låg dette sokn under Fjell like til 1871 og derved har de fødestad Fjell sokn. Er enig at du bør sjekke under Askøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.