Jump to content
Arkivverket

[#19179] Anne Marie Andersen ( Johnsrud)


Guest Unni Johnsrud

Recommended Posts

Guest Unni Johnsrud

Anne Marie ( f. 1. april 1876) giftet seg 17. januar 1894 i Vestre Bærum ( Tanum kirke) med Johan August Johnsrud fra Nedre Johnsrud i Lommedalen i Bærum. Ved vielsen er Anne Maries far oppgitt til 'Anders Andersen, Lermo'. Jeg skulle så veldig gjerne komme videre. Det er alt jeg vet om hennes foreldre. Jeg synes å huske at det var en del snakk om en søster halvsøster?) som het Solveig. Anne Marie sa selv at hun var fra Stjørdal ( snakket trønderdialekt).

Link to post
Share on other sites
Guest Marianne Hella

Det er langt fra Tynset til Stjørdal... Men i Meråker kommune er det et tettsted som heter Ler, og det er nokså nært Stjørdal. Her kan det vel tenkes at det finnes/fantes et bruk som ble kalt Lermo? Jeg har ikke sjekket dette, men med litt leting i FT finner man kanskje noe lovende? Det er jo ikke nødvendigvis sikkert at navnet Lermo er brukt som gårdsnavn i folketellingen, jeg kjenner til at plasser har hatt flere navn.

Link to post
Share on other sites
  • 6 years later...
Guest Alex Dunkel

Hei Unni, dattera til Anne Marie Johnsrud er min oldemor som heter Gunda Allida Johnsrud. Allida og hennes søster (Tante Hjordis) har flyttet til New York i 1926. Familien min har altid hørt at Anne Maries andre datter druknet i en fryktelig ulykke. Oldemoren mi likte ikke å snakke om families fortid i Norge fordi hun sa at det var for trist. Følgelig har jeg mange mysterier å løse, for eksempel, hva hetet foreldrene til Anne Marie og hva hetet dattera hennes som druknet. Kan du hjelpe meg med disse spørsmåler? Jeg beklager at min norsk er så dårlig. - Alex

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Guest Berit Knudsen

Datteren som druknet i 1911, falt gjennom isen, nr.33 Lenke Ellers har jeg bare funnet 3 døtre, Jenny Alfhilde f.17/11 1896 (druknet), Karen Agnes 24/10 1898 og Hjørdis Marie 11/12 1902. Jeg har ikke sett etter sønner.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.