Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Torgeir Kvalvaag

[#19233] Festvåg, Gimsøy

Recommended Posts

Guest Torgeir Kvalvaag

I min kones morsslekt finnes det ei kvinne som i familien omtales som 'Sara i Ytter Festvåg.' Og det er snakk om Gimsøy.Så vidt jeg har kunnet finne ut, finnes det to Festvåg i gamle Gimsøy, men jeg kan ikke se at det skilles mellom de to i ulike matrikler og div. andre kilder. Derfor sitter jeg tilbake ganske forvirret.Kort sagt lurer jeg på hvor 'Sara i Ytter Festvåg' kom fra. Jeg mener å ha funnet ut at det kan være samme 'Sara Christina Elisæusdatter Festvaag' f. ca. 1815 som i 1834 ble gift med Robert Martinus Ingebrigtsen f. ca. 1805. (Kilde: Börje Jonsson.)Tror jeg rett?Skal tro om Saras foreldre kan være Elisæus Christophersen og Abelone Jacobsdatter Festvaag? Hvis det er snakk om samme Festvåg, da. Og hvem var Robert Martinus Ingebrigtsen?Siden det er dårlig stell med kirkebøker fra Gimsøy i den aktuelle perioden samtidig som heller ikke Börje Jonsson har med fødsler, ser jeg ikke annen utveg enn å sende denne forespørselen ut i eteren på denne måten.På forhånd takk. Hilsen Torgeir Kvalvaag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anne Lise Hovdal

Hun kan være nevnt i vaksinasjonsprotokoll for Vågan fra 1818 og utover, og den befinner seg på Statsarkivet i Trondheim. Hvis hun står der så står det iallefall hvem hennes far var, og hvor familien bodde.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torgeir Kvalvaag

Takk for forslaget, Anne Lise. Ved bryllupet i 1834 oppgis hun å være 19 år. I tilfelle er hun altså født ca. 1815. Håkon Brun har i en oversikt (Årbok for Vågan 2000)registrert en Hans Elisæussen født 3.februar 1811, bosatt Festvåg. Det kan ha vært broren. Men alt dette blir jo bare spekulasjon hvis det ikke finnes noe mer handfast bevis.Elisæus Christophersen og Abelone Jacobsdatter Festvaag ble forresten gift i 1809. Lenke: [url="http://www.trekilen.com/excel.html>http://www.trekilen.com/excel.htmlSå vidt jeg kan skjønne, må Elisæus ha vært gift før. Lenke:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.