Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Toril Gjessing

[#19247] Dekker FT 1801 tilnærmet 100%?

Recommended Posts

Guest Toril Gjessing

Jeg har navna (fornavn og farsnavn) på et par og deres barn født i 1789 og 1801. Jeg søker i FT 1801 i DA på alle mulige skrivemåter av navn. Jeg finner personer med farens navn og personer med moras navn, men ikke sammen. Alle barna jeg finner på riktig alder med vedkommende navn, har andre foreldre. Foreldrenes fødselsår har jeg reknet ut etter opplysninger fra avskrift av kirkebok der alder ved død er oppgitt til 60 år og 80 år, og jeg har søkt med en viss margin for årstall. Er det mulig at alder ved død er avrundet til nærmeste ti år? Er det mulig at denne familien rett og slett ikke er blitt registrert i tellinga?Jeg finner et tugthuslæm i Storgaden 25 i Christiania med farens navn i høvelig alder. I fall det er personen jeg leiter etter: Blir fangers øvrige familie registrert i folketellinga? Mvh tgj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Man kan nok dessverre ikke regne med at noen folketelling får med seg 100%. Har den fått med seg 98-99% må den regnes som overmåte god. De som falt lettest ut er selvsagt de som var i samfunnets ytterkanter, men vi ser også at man har glemt et eller flere barn i en barneflokk. Og noen ganger må det ha vært uklart om tjeneren egentlig skulle telles hos foreldrene, eller på arbeidsstedet. Noen blir talt to ganger, andre mangler.I 1801-tellingen er det også gått tapt noen lister, slik at den versjonen som ligger hos oss ikke er komplett i forhold til det som i sin tid ble talt. Og det er en del trykkfeil i vår utgave.Aldersoppgavene ved død (og i tellingene) er omtrentlige, ofte avrundet mot nærmeste tall delelig på 10.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Toril Gjessing

Takk for svar raskt!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.