Jump to content
Arkivverket

[#19321] Slottshauptman?


Guest Sissel Endresen

Recommended Posts

Guest Sissel Endresen

Jeg har fått meg nytt slektsprogram og driver og redigerer mine opplysninger.Jeg har oppført at en av mine aner kom fra Slottshauptman. Men når jeg søker på dette ordet ser det ut som det ikke er noe stedsnavn, men noe annet. Ser ut som det stammer fra Sverige. Kan noen hjelpe meg.Med vennlig hilsen sissel Endresen

Link to post
Share on other sites
Guest Arne Solås

Litt fra Norsk historisk leksikon:Hauptmann (ty.) : Høvedsmann, befalingsmann, kaptein.Høvedsmann brukes om de kgl. slottsbefalingsmennene. H. er m. a. o. identisk med lensherrene i de viktigste lenene.Mvh. Arne

Link to post
Share on other sites
Guest Bodil Brøgger

Kanskje din ane var stadshauptmann og ikke slottshauptmann? Det er sikkert historikere som kan svare mer utførlig om emnet. Men søk på google/verden på stadshauptmann og du vil få mange eksempler på innehavere av vervet i forskjellige byer i Norge.Min forfader, Halvor Amundsen, var sjef for Det borgerlige infanterikorps i Christiania i 1860, med tittelen stadshauptmann. Ellers besto korpset av en eksersermajor, fire kapteiner, fire premierløytnanter og fem sekondløytnanter.

Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Slottshauptman virker som et nylaget ord (dvs yngre enn 100 år, f eks laget i Norge). En hauptmann i tysk område, som var øverste sjef på et slott, kunne jo hete Slosshauptmann.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.