Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Marit M Bolset

[#19368] Mohr og Pru!

Recommended Posts

Gjest Marit M Bolset

Kjenner noen til familienavnene Mohr og Pru? Johan Friederich Vilhelm Mohr og Gertrud Elisabeth Pru døpte sønnen August Christian 13 mars i 1775 i Holt - Aust Agder. Kjenner noen til flere barn av disse foreldrene, event søsken av faren Johan Friederich Vilhelm? Ved FT i 1801 befinner sønnen seg i Bergen som consumtionsbetjent. Han er da 26 år. En Peter Nicolai Mohr befinner seg i samme FT i Aust Agder. Han står oppført som skipper og er 34 år. Er disse to brødre? Finnes det event. flere søsken?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest knut fasting

Det finnes (minst) 2 familier Mohr i Norge. Den ene har laget en egen slektsbok som sikkert lar seg låne vie biblioteksystemet. Den andre, som nedstammer fra en bergensgartner fra Morud å Fyn, har ingen forbindelse med 'dine'.; o} knut f

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sølvi Arntzen

Iflg. Aschehoug og Gyldendals store norske leksikon, 1980, var: Gartner ved Nes jernverk i Holt, handelsgartner og traktør i København, Johan Friedrich Wilhelm Mohr, født 1749 i Bevern, Braunschweig, død 1834 i København, sønn av slottsgartner i Bevern i Braunschweig, August Wilhelm Mohr (1717-73), og Dorothea Elisabeth Hartwig (1719-70).Jeg kjenner ikke til søsken av August Christian Mohr (1775-1845). Han var overkrigskommisær.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest John Küpper

Som svar på spørgsmålet om Mohr og Pru, er der nok tale om Johan Friedrich Wilhelm Mohr og Gertrud Elisabeth Printzlau. Prøv at læse bogen 'slægten Mohr fra Bevern'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marit Monsen Bolset

Jeg har tidligere søkt etter opplysninger om Jacob Mohr f. ca 1747. Han giftet seg med Maria Sievertstochter i Mariakirken i Bergen 26 april 1770. Datteren Eva Christina døpes i samme kirke 30 oktober 1772. Her oppgis mors navn å være Elen Maria. Musqvetair Jacob Mohr dør 26 år gml den 10 juli 1773 i St.J prestegjeld. Jeg finner han ikke døpt i Norge. Kjenner noen til denne Jacob Mohr? Kan han event. være en bror av Johan Friederich Vilhelm Mohr som var født i 1749?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.