Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Torgeir Kvalvaag

[#19430] Tanum og Svarteborg i Sverige - hjelp til oppslag

Recommended Posts

Guest Torgeir Kvalvaag

Edvard Lindstrøm skal iflg. FT 1875 være født i Tanum sogn ca. 1840. Hans hustru Petronelle Svendsen ble iflg. samme tellingen født i Svarteborg ca. 1843.Er det noen som har anledning til å slå opp i kirkebøker e.l. for de to sognene i det aktuelle tidsrommet slik at jeg kan få vite mer om de to og deres bakgrunn?Jeg har forsøkt FS og andre internettkilder, men med svært magert utfall.Om det er til noen hjelp, kan jeg opplyse at deres eldste sønn, Karl Gustav, ble født i Tanum sogn ca. 1864.Edvard og Petronelle må ha kommet til Norge ca. 1865, men 1865-tellingen har ikke hjulpet meg.Siden jeg vet lite om søk i svenske kilder, er jeg takknemlig for tips til selvhjelp.Hilsen Torgeir Kvalvaag

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torunn Cathrine Ludvigsen

Noen 'online' kilder: Anbytarforum, under 'Rötter' har ulike forum. Blant annet er ethvert landskap i Sverige representert, i tillegg til at landskapene er delt opp i sogn.[url="http://genealogi.aland.net/discus/>http://genealogi.aland.net/discus/For Tanum: Landskap/Bohuslän/Tanum ( Du må klikke deg frem) For Svarteborg: Landskap/Bohuslän/SvarteborgDette er forum ala Digitalarkivet. Men kanskje de er mer 'spesialisert' og 'oppdelt'. Så du må kanskje lete deg litt frem til de rette fora. For Svarteborg sogn (socken) så har en Hans Karlsson skrevet en 'slekts-gårds-historie.' Den heter 'Familjer i Svarteborgs Socken' og kan lånes gjennom norske bibliotek.Det finnes også: 'Familjer i Foss Socken' 'Familjer i Mo Socken' av samme forfatter.Så for ytterliger generasjoner bakover kan nok denne være til nytte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torgeir Kvalvaag

Jeg skylder å fortelle alle som har bidratt både til dette tema og det beslektede temaet 19389 at jeg nå har fått 'hull på byllen.' Ihvertfall i den forstand at vi først og fremst har fått klarlagt Edvard Lindstrøms aner på morssiden. Moren hadde etternavnet von Köhler, om noen skulle være interessert. Og hennes aner er ikke mindre interessante.Stor hjelp har jeg dessuten hatt av Anbytarforum og Genline. Veldig lærerikt å studere svenske kilder og se hvordan de arbeider der. Hilsen Torgeir Kvalvaag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.