Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Nina Krøger

[#19790] Død i utlandet

Recommended Posts

Guest Nina Krøger

Hvor finner du opplysninger på dødsfall i utlandet? Ligger de opplysninger hos Riksarkivet eller UD?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Svarene på dette spørsmålet er mange, og vil avhenge av omstendighetene rundt dødsfallet og den døde, og ikke minst tiden når dette skjedde.Dersom den som dør i utlandet er hjemmehørende i Norge, vil melding bli sendt til presten på hjemstedet, som fører inn dødsfallet (uten nummer om det ikke er noen begravelse), med nummer om det fulgte med noe som skulle begraves eller urne som skulle settes ned.Dersom det dreier seg om en nordmann fast bosatt i utlandet vil det nok i de fleste tilfeller ikke bli meldt noe tilbake til Norge, om det ikke er noe som skal behandles av skifteretten.Gjelder det sjøfolk som dør ute, skulle meldingen (bl.a.) sendes til mønstringskontoret, og registreres i protokoll/på registerkort der, og i tillegg meldes presten på hjemstedet og folkeregisteret m.m.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Krøger

Hei Yngve. Takk for hjelpen så langt. Den jeg søker er broren til min tipp tipp oldefar. Han skal ha vært på forretnings reise i Frankrike(?) og død der. Jeg kan tenke meg at det var i tidsrommet 1920-1940. Gjelder forsatt første del av svaret ditt? Mvh Nina

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.