Jump to content
Arkivverket

[#19990] Farfar Ole Olsen fra Egersund


Guest Ivar Tyrhaug

Recommended Posts

Guest Ivar Tyrhaug

Min bestemor fikk en sønn 26.11.1911. Det er min far. Som barnefar står oppført i kirkeboka : Ole Olsen Egersund, f.ca 1865, dagarbeider, bosatt i Kristiansund. Har undersøkt en del kilder, bl.a. inn-utfl. i Smøla. Og inn-utfl i Egersund. De fant bare et par stk. og de hadde oppgitt at de skulle dra til Amerika. Han kan jo være fra omliggende kommuner. Har studert noen mikrofilmer fra Egersundområdet, men ikke funnet noen som passer riktig. Er det noen som har tilgang til resurser enten i Kristiansund eller Egersundområdet ?

Link to post
Share on other sites
  • 6 years later...
Guest Ivar Tyrhaug

Ja, har nå ventet i 6 år etter dette innlegget flere etterlysninger på DIS-slektsforum, på Rogaland ukjent kommune og på Egersund, samt nå nettopp på Nordmøre- Kristiansund hvis noen føler behov for noe mer info om min leting. Ventet nå på ft 1910 som jeg hadde stor forhåpning på. I denne tellingen kommer fødselsdatoer fram. Og (glede) bestefar var mt. bosatt på Innlandet i Kristiansund, sedv. bosted Bergsøya (Gjemnes) f.30.9.1859 og fødested Egersund. Men har til tross for mange timers leting ikke funnet noen som er f. på denne dato, hverken i Egersund eller omliggende kommuner. Dessverre :((Nå har jeg jo oppdaget at tellingen har stor feilprosent for de personene jeg har sjekket (mot sikre data) Kanskje 20 % feil. på dato, og masse feil på navn. Så denne tellingen var en stor nedtur.Har jo prøvd å sjekke ut fødselsdata på noen som er mulige kandidater, men det blir for usikkert. Hadde jeg enda funnet noen m. 10 år feil f.år, men rett dag/mnd.Det positive som kom ut av denne tellingen ang. dette er som kirkeboka ganske riktig innførte 'midlertid bosatt Kristiansund' da far ble født i nov 1911.

Link to post
Share on other sites
Guest erling t. endresen
LenkeEr denne kandidaten helt av veien? Har selv funnet personer i 1910-tellingen med feil både årstall og dato for fødsel, så datoen alene kan ikke være til å stole på.
Link to post
Share on other sites
Guest Ivar Tyrhaug

Ja, jeg logga meg på nå og såg at det var masse meldinger her. Positivt det! Men Erling (5) sitt forslag har jeg fått tips om på Dis, under Rogaland, men da jeg søkte opp dåpen hans på de digitaliserte kirkebøkene i Rogaland, fant jeg ut at han var f. i 1862 (tror jeg), så da la jeg ham til side. Klart likevel at alle Ole Olsener her er mulige. Jeg har også hatt i kikkerten en familie som innvandra fra Fredrikstad ca i 1861-62 med en sønn Ole Olsen som er f. 1859 i Fredrikstad.Lenke Heter Ole da, men Oluf i 1875-tellingen, da er de flytta til Bergen.

Link to post
Share on other sites
Guest Ivar Tyrhaug

Ja, jeg logga meg på nå og såg at det var masse meldinger her. Positivt det! Men Erling (5) sitt forslag har jeg fått tips om på Dis, under Rogaland, men da jeg søkte opp dåpen hans på de digitaliserte kirkebøkene i Rogaland, fant jeg ut at han var f. i 1862 (tror jeg), så da la jeg ham til side. Klart likevel at alle Ole Olsener her er mulige.

Link to post
Share on other sites
Guest Ivar Tyrhaug

Det var denne jeg tenkte på i innlegg 8, som jeg prøvde å slette uten å lykkes. Men er ikke nå så sikker på at det er samme person som kommer til Egersund og senere Bergen. Lenke

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.