Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Nina Stenvall

[#20110] Ekteskap før 1915 og dåp 1915-1918 i Gamle Aker??

Recommended Posts

Gjest Nina Stenvall

På vegne av en bekjent prøver jeg å finne ekteskapet til Signe Margrethe Gabrielsen og Martin Pet(t)ersen. Signe ble født 1. sept. 1894, og hennes familie bodde i Fredensborgv. 37 i FT i 1900.Kan de ha blitt viet i Gamle Aker? Barna i familien er Leif, f. 1915, Ellen, f. 1917 og Åse, f. 1918. Kan de være døpt i Gamle Aker? Martin (Pedersen) ble født 3. april 1890, sannsynligvis i Roskilde i Danmark. Dette håper jeg å kunne få bekreftet i forbindelse med ekteskapet. Kanskje også ved barnas dåp? Signe døde da Åse ble født og ble antagelig begravet på Gamle Aker. Martin giftet seg igjen på 30-tallet med Malki (sannsynligvis den Malki Daler som ble født 1894 i Grue). De fikk datteren Frøydis. Martin skal fra 1918/20 ha bodd i Ansgar Sørlies vei på Lille Tøyen, og det er antatt at både han og Malki ble begravet på Østre Aker. Kan det ha vært der de giftet seg også? Malki startet som hushjelp i familien etter Signes død.Martin døde i 1954. Han var utdannet møbelsnekker med eget firma i Oslo. Det ble dårlige tider etter krigen, så da startet han som gatefotograf, og flyttet senere til Torggata Bad. Han skal ha vært en kjent person i bybildet! Det er antatt at han også var i USA en periode, men det er usikkert om det var før eller etter Signes død.Martins etterkommere håper å finne ut mer om Martin. Kanskje står farens navn i forbindelse med hans ekteskap? Familien bakover skal ha kommet fra Schleswig-Holstein, og kanskje Polen enda lenger tilbake. Håper noen kan hjelpe her.Nina Stenvall

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Ikke i fødselreg. G.Aker 1917-18. Heller ikke Ø.Aker. Ikke gift 3-foldighetskrk. til Mai 1914. Finnes ikke nyere bøker derfra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Fredensborgvn. 37 lå under Jacob menighet og der finnes vielsen 04.01.1914 mellom Sofus Martin Pedersen, født 1890 Danmark, bosatt i Fredensborgvn 34 og Signe Margrethe Gabrielsen som stadig bodde i Fredensborgvn 37. Om Sofus Martin Pedersen står det forøvrig bare at han ble konfirmert i Danmark i 1904 og var sønn av Kristen Pedersen. (Jacob Mini F 0010 1908-1922 2/6 f.54 no.2).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Stenvall

Tusen takk til dere begge to!! Jeg skal bringe opplysningene videre til familien! Nina Stenvall

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.