Jump to content
Arkivverket

[#20128] Kristen Gundersen Siira, Nordmøre - Anna Kristensdotter Siira


Guest Karle Gjernes

Recommended Posts

Guest Karle Gjernes

Det eg veit om Kristen Gundersen Siira er at han er fødd i Nesset, Romsdal 4. februar 1853. I folketellinga for 1900 står fødselsåret 1845. Foreldre Gunder Jonsønn Torhus og Anna Kristensdotter Simahaugen. Han kom til Ringsøya, Smøla og blei gift i 1874 med Elisabeth Steffensdotter Odden I Bygdebok for Smøla står han oppført som inderst, fiskar, målar. Han budde på Ringsøya i 1900. Kristen og Elisabeth fekk 13 born. Noen omkom på sjøen, noen reiste til Amerika og 1 blei igjen på Smøla.. Elisabeth er gravlagt i Seathle. Kristen Gundersen Siira har eg ikkje makta å finne når han døde og kor han er gravlagt. Sønnen Ingvald Gunnerius omkom på havet 27.6.1914. I dødfallet i Romsdalsposten står han ikkje. I bygdebok for Smøla står det at sonen Jon Elenus omkom ved drukning i Teistholmsundet ved Kristiansund i 1914. og at han da var flytta frå Smøla og budde hos faren på Dale.Han er heller ikkje nemnt i døssfallet til broren.Av dei borna som reiste til Amerika var Anna Kristensdotter Siira f 1880. Ho reiste i 1902, var heime ein tur etter det. Vart gift i Amerika Cheney (?) og hadde dotter Anna Elisabeth Cheney 27.02. 1912. Kor det blei av Anna og hennar etterslekt er også ukjent.. Er det noen som kan få meg på sporet til far og dotter?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Guest May-G. Gjernes Antonsen Olden

Hei, Karle! Vi er i slekt! Min morfar Asbjørn Jarle Gjernes har lagt ned et enormt slektsforskerarbeid.... Etter hans død har jeg lagt alt inn på data og har veldig mye om Gjernes-slekta. Kanskje har du det jeg mangler. Kontakt meg på may-kurt@frisurf.no

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.