Jump to content
Arkivverket

[#20145] Nyare arkiv, eldre telefonkatalogar?


Guest Roald Standnes

Recommended Posts

Guest Roald Standnes

Eg ser etter ein person som var født i 1888 og som truleg dø i Bergen.Er det nokon som har ein ide om kor eg kan leite?. Eg har namn, fødestad og dato frå kirkebok. Personen jobba truleg for Hansa i Bergen på 30 talet.

Link to post
Share on other sites
Guest Harald Jarl Runde

Det er ingen ting som heiter 'Teleteknisk Museum på Kjelsås'. Men både 'Teknisk Museum' og 'Norsk Telemuseum' er på Kjelsås.Telefonkatalogane er mikrofilma av telemuseet, spør ev. om dei kan foreta eit søk -. Tlf nr 22 09 14 50.

Link to post
Share on other sites
Guest Geir Kamsvaag Berntsen

Adressebøker ligger under Nasjonalbiblioteket. De som er filmet går an å få kjøpt der ( i Rana, ikke Oslo ). Omtrent samme pris som en rullefilm kjøpt gjennom Riksarkivet.En helt annen ting er hvis (master)filmen er i Oslo, da er det ingen som for tiden vet hvor de befinner seg (utover de du kan se på lesesalen der).

Link to post
Share on other sites
Guest Marius Hellerud

Ellers ligger det jo databaser med dødsfall i Bergen helt til 1972 samt for sentrum frem til 1975 her på Digitalarkivet. Men dødsfallet var kanskje ikke å finne der? I så fall er det vel store muligheter for at en grav fortsatt finnes, og dette regner jeg med du kan få opplysinnger om ved å henvende deg til et vilkårlig gravlundkontor der i byen. (Slik man i hvert fall kan i Oslo).Med hilsen Marius

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Man kunne jo begynne med å oppgi navnet på personen man leiter etter. For Bergen har Statsarkivet i Bergen: 1) adressebøkene, 2) skattelistene, 3) folkeregisterarkivene, 4) skifterettens dødsfallslister og registrene til disse (til 2001), 5) telefonkatalogene.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.