Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torgeir Kvalvaag

[#20685] Anna Helena Marcusd. Brandt - hennes foreldre?

Recommended Posts

Gjest Torgeir Kvalvaag

Anna Helena Marcusdatter Brandt ble gift 1761 med Tollef Mogensen på Våge i Rødøy.Med dette patronym + en tilleggopplysning om at hun kom fra Bergen, tyder vel det meste på at hun kan ha vært datter av Marcus Brandt og Helche Rytter, gift i Bergen ca. 1736. Men dette finner jeg ikke bekreftet noe sted.Var hun datter av Marcus Brandt og Helche Rytter, og er det noen som i tilfelle vet noe mer om dem?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sølvi Arntzen

Kannestøper Marcus Brandt, født i København, gift 13.11.1736 i Domkirken i Bergen med Helche Jonasdatter Rytter, begravd 25.1.1757 i Nykirken i Bergen, hadde bl.a en datter Anne Helene Brandt, døpt 10.8.1738 i Domkirken i Bergen. Jeg kjenner ikke til hvem hun ev. ble gift med.Iflg. Slægten Benkestok, av Wilhelmine Brandt, ble din Anna Helene Marcusdatter Brandt født 1725. Men dette fødselsåret behøver jo ikke være riktig, så det kan være samme person.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torgeir Kvalvaag

Dette er jo strålende, selv om ikke alle setter like stor pris på å ha en kannestøper blant anene...Ved Folketellingen i 1801 oppgis det at Anne Helene Brandt er 76 år. Det gir jo 1725 som fødselsår, uten at det behøver være riktig.Ifølge vigsler i Rødøy (Digitalpensjonatet) ble Anne Helene og Mogens Tollefsen gift i 1761.Marcus og Helche Rytter hadde forøvrig sønnen Peter f. 12.6.1737.Ikke noe av dette er endelig bevis på at vi har med én og samme Anne Helene Brandt å gjøre. Men kan det være så mange å velge mellom, da?Dessuten viser søk i FamilySearch/IGI at Marcus og Helchen var født ca. 1710-1712. Hvis det er riktig, noe det ikke behøver å være, kan de jo ikke ha en datter som er født i 1725.Men takk for hjelpen så langt, Sølvi. Og som man vil forstå av ovenstående, er jeg åpen for flere innspill. Hilsen Torgeir.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Sjåvik

Anna Helena Marchusdatter Brandt døde i Rødøy 4. mars 1822, og i kirkeboka står det at hun var 94 år gammel, dvs. født 1728. Det stemmer bra med at hun er født ca. 1725 etter folketellingen i 1801. Men 94 år var jo en svært høy alder i 1822, så det kan være at den er litt overdrevet. Hun kalles Ane Brant, Bonde Kone. Noe stedsnavn er ikke nevnt. Hun ble gift i Rødøy med Tollef Mogensen 28. desember 1761; han var av storfolk og hadde gode forbindelser til Bergen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torgeir Kvalvaag

Tusen takk, Jan. Tenke seg til at et tema dukker opp igjen etter nesten ti måneder. Og så fra Washington! Det er slike opplevelser som gjør dette plunderet ekstra moro. Hilsen Torgeir.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.