Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rolf Lindstad

[#20760] Kullfut Ola Halvorsen Halvorsgård d. 1784, Kvikne - Hvem var hans foreldeldre ?

Recommended Posts

Gjest Rolf Lindstad

Er det noen som har flere opplysninger om hvor denne karen kommer fra ?Fant opplysninger om sønnen Halvor Olsen Futplassen i bygdebok for Kvikne s. 310.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Etter som det er en gård i Alvdal som heter Halvorsgarden (også kalt Strømmen), burde det være en brukbar gjetning at denne kullfuten kom derfra. Det viser seg også at en Ole Halvorsen ble født der i 1727. Han hadde dessuten en sønn som het Halvor (f.1751) som evt. kunne stemme med han som er nevnt i bygdeboka for Kvikne.Men det er likevel noe som halter. Ole Halvorsen døde i 1803 og ikke i 1784. Både Ole og Halvor drev dessuten Halvorsgarden i Alvdal, - men de kan jo teoretisk ha bodd på Kvikne noen år. Det var mange fra Alvdal som gjorde det. Spørsmålet er derfor om hvor sikkert det er at Ola Halvorsen døde i 1784?En mer sannsynlig hypotese er vel kanskje at navnet 'Halvorsgård' i denne sammenheng ikke er et offisielt gårdsnavn, men heller et 'oppnavn' på et bruk. Navnet kan jo ha oppstått fordi kullfutens far drev bruket i en lang periode. Ved mange delte gårder fikk de enkelte brukene slike oppnavn. Da blir det kanskje et lite hakk verre å finne ut hvor denne kullfuten kom fra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.