Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Grete Bratne

[#20811] Anfefaling : Spybot - Search & Destroy 1.2 og Norton Internet Security Pro

Recommended Posts

Gjest Grete Bratne

Slektforskere 'tråler' jo ofte nettet og mange sider inneholder reklame og/eller spion-moduler som sniker seg inn på harddisken.Jeg har en stund brukt gratis-programmet 'Spybot - Search & Destroy 1.2' som finner frem til spyware, adware og andre reklame/spion-produkter som har lastet seg ned på harddisken. Man får informasjon om hva det forskjellige er og kan enkelt fjerne de.I tillegg kan se en oversikt over hvilke programmer som starter når du starter pc'en. (Under verktøy og systemstart). Her fikk jeg stoppet litt av hvert og pc'en min som begynte å bli treg i oppstarten(jeg bruker en ganske sterk pc og XP) ble straks kjappere. Det finnes også angre-funksjoner hvis man oppdager at noe ikke fungerer etter å ha fjernet en 'modul'.Det er mange valgmuligheter i programmet, men ikke velg at programmet skal starte automatisk ved oppstart av pc'en eller lignende. Det ble det litt problemer av.Programmet finnes på mange språk inkludert norsk. En del står på engelsk allikevel, men man behøver ikke store engelsk-kunnskaper for bruke programmet.Under en funksjon som heter Immunize kan du velge at programmet skal si ifra når siden du går inn på inneholder nye uønskede nedlastninger. Jeg valgte 'ask for blocing confirmation' og fikk dermed bl.a. sperret en slik nedlastning når jeg gikk inn på telefonkatalogen for USA.Du finner programmet her : Lenke Husk at du må hente ned oppdateringer etter installasjonen.De spør øverst på siden etter donasjoner, men det er altså helt frivillig !Jeg bruker i tillegg Norton Internet Security Professionel. Jeg er veldig fornøyd, men programmet kan bli tungt hvis du har en litt gammel 'svak' pc. Den inneholder brannmur(stopper hackere), antivirusprogram, spam-alert, mm. Jeg bruker bredbånd og programmet melder stadig om at det har stoppet hackere som er å 'snuser' på portene på pc'en min. Hvis du har en litt gammel pc lønner det seg å ha en ekstern brannmur istedenfor da denne tar en del kapasitet.Spam-alert legger en advarsel på kjent søppelmail(reklame for viagra, osv). Jeg har så laget en regel i Outlook Express slik : 'Bruker denne regelen når meldingen er mottatt Der Emne-feltet inneholder 'spam alert' Flytt den til mappen Slettede elementer' og søppel-mailene går dermed rett i søpple-kassa.Jeg er ingen pc-ekspert, men tenkte at det sikkert er noen som kan dra nytte av disse to anbefalingene allikevel.mvh Grete Bratne c',)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest A Rønning

Nå er vel ikke dette stedet for spam-diskusjoner, men jeg skal bare skynde meg å si at det er ikke sikkert at det er så lurt å la spam-mailene gå til sletting automatisk. Her om dagen fikk jeg en mail fra Telenor med web-statistikk (som jeg får med jevne mellomrom). Den puttet Norton i 'spam-boksen'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.