Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Hagen

[#20967] Folketellingen 1801 for Overhalla.

Recommended Posts

Gjest Terje Hagen

Det gjelder, Post 114. Amt: Nordre Tronhiem. Prestegjeld: Overhallen. Sokn: Grong. Gard: Berre.Er det mulig å få sjekke ut person nr. 2276 Morten Pedersøn og person nr. 2277 Margrethe Andersd. [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f11744&variabel=0&postnr=2276&fulle=true&spraak=n>LenkeEr desse namni ei rett avskrift av dei original kjeldene?Etter diskusjoner på brukarforum nr. 20894 Så ser det ut som om nr. 2276 kanskje skal heite Morten Eriksen og nr. 2277 kanskje skal heite Margrethe Kieldsd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Originalen ligger i Riksarkivet, Oslo. Det eksisterer filmkopi, men den har ikke jeg tilgang til. Kontrollen mot originalen må gjøres i Riksarkivet. Jeg er kjent med at det finnes avskrivingsfeil i 1801-tellingen gjort av registrator, men langt de fleste feilene mot fakta er det nok prestene som gjorde. Jeg ville derfor anta at det som står i nettutgaven er identisk med originalens tekst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.