Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Aarland

[#21264] Seilskuta Victor Emanuel av Bergen

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

Jeg vet at seilskuta Victor Emanuel av Bergen, ved flere anledninger gikk i passasjertrafikk mellom Bergen og bl.a. Quebec i Canada. Er det mulig å finne ut hvor ferden gikk videre etter at den ankom Quebec 6. eller 7. juni 1866. Var det noen av passasjerene som drog videre slik at de kom seg til vestkysten av USA. Var det Victor Emanuel som gikk i den evn. trafikken her eller fantes det andre båter som drog videre? (Finnes det oversikt over mannskapet?)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er nok lite trolig at Victor Emanuel tok med seg passasjerer fra Quebec, og sikkert heller ikke så sannsynlig at den gikk fra Quebec til vestkysten av USA. Mannskapslister for Bergen er ikke bevart fra 1860-årene, men mannskapsrullene for Bergen er bevart, og det vil (stort sett) være mulig å finne hvem som var ombord. Men det vil kreve en betydelig arbeidsinnsats.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.