Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars E. Øyane

[#21461] Tukthusfange i Bergen 1801 - personopplysningar?

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Finst det ei oversikt over tukthusfangane frå tidi kring 1801 med personalopplysningar? Heilt konkret:Johannes Larssen, 30 år, var i FT1801 oppført som tukthusfange i Bergen. Eg trur han kan vera identisk med ein Johannes Larssen, som i 1804 vert oppgjeven 39 år gamal, fødd ''Beem i Sogn'' og i teneste hjå Schnelle!Johannes Larsson var fødd på Beim i Hafslo og vart døypt 12.3.1772. Me veit han voks opp, men lagnaden hans er ukjend!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Tukthusfangen Johannes Larsen ble satt inn 24. november 1800 for 'mistænkelig forhold og Løsgiængerie', og han satt til 6. mars 1801 kl. 3 om ettermiddagen. Men det er dessverre ikke gitt opplysninger om hans opphav eller alder i tukthusprotokollen, men det kan tenkes at slikt er å finne i politirettsprotokollen, der han etter hvert fikk saken sin prøvd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars E. Øyane

Tusen takk til deg, Yngve, for interessante opplysningar.Når du no nemner politirettsprotokollen for Bergen, er eg sjølvsagt interessert i å følgja opp der, men kor tilgjengeleg er den kjelda? Finst det register?Nok ein gong takk for alle opplysningar som kan bidra til å identifisera Johannes Larsen!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.