Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Renathe-Johanne Wågenes

[#21505] Faddere og slektrelasjon

Recommended Posts

Gjest Renathe-Johanne Wågenes

På bygdene var ofte faddere slektninger og naboer. Hvordan var dette i Bergen på 1600/1700 tallet. ??? Kan man forvente at det var venner som er faddere?? Hvordan er det med dette om at 'fine' folk var faddere (slik som det kunne være på bygden) og ikke reelle slekt og venner?? Har problemer med å finne ut av en familie i Bergen og sjekker nå faddere i den forbindelsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje E Skrolsvik

Hei Renathe. Hva er problemet ditt ? Sålangt jeg har overprøvet mine forfedre/mødre her i Bergen, har fadderne vært nære slektninger som tante,onkel(foreldres søsken og inngifte),søsken eller besteforeldre.Obs at det kan være inngiftet mann/kone nr 1- 2- eller eks 3. Mvh Terje

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

I Bergen vil man ofte finne at fadderne er hentet fra et sosialt nivå 'over' foreldrenes, altså fra arbeidsgivers eller husverts nivå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.