Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Erik Aas

[#21631] Bidrag til Digitalpensjonatet

Recommended Posts

Gjest Jan Erik Aas

Dette vil kanskje også vordende bidragsytere til Digitalpensjonatet ha interesse av:Digitalarkivets tellinger har egen overskrift med gårdsdata, istedenfor å ha disse dataene hengende på postene til hver av de tilhørende enkeltpersoner. Hva skal bidragsyterne gjøre for å få dette til på enklest måte ? Holder det med at man sender inn kun en fil, eller må man splitte dataene på to filer, en med gårdsdata og en med persondata. Eller er det ønskelig å ha alle gårdsdataene under hver enkeltperson ?Det er 1891-tellingene for Alvdal jeg har tenkt å sende inn. Adresse (Excel-fil): http://home.no.net/jeaas/v1891alv.xls .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Digitalarkivet presenterer de fleste folketellinger på to nivå: gårds- og personnivå. Dette kan registreres på flere måter, det viktigste er at en lett kan koble personpostene til rett gård. Noen velger å gjøre dette ved hjelp av relasjonstabeller og ha kryssreferanser mellom dem. Andre opererer med ulike posttyper og registrerer gård- og person-poster fortløpende etter hverandre.I det eksemplet du viser til, ser det ut som du nesten har gjort begge deler. Du lister først kretsen og gir den et unikt nummer, deretter gården og så personene som er registrert på gården. Det ser også ut som du har med et referansetall på hver person som knytter dem til rett gård og krets.Vi kan derfor fint ta i bruk registreringene dine og få lagt dem ut på to nivå om det er ønskelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Erik Aas

Takk for svaret.Da vil jeg snart sende inn bidraget.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.