Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest ellen lund

[#21683] Postfører Gerhard Knudsen i Flekkefjord i 1870-årene

Recommended Posts

Guest ellen lund

Hei! Kjenner du til postfører Gerhard Knudsen i Flekkefjord og til postgangen generelt i den tiden på Sørlandet? G.K skal ha levert post til hest innover i landet i 1860-`70-årene.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest A Rønning

Postmuseets hjemmeside finner du her: LenkeDet kan godt være at du kan få opplysninger om (kanskje bilde av) utstyr etc som ble benyttet av postførere på denne tiden ved direkte henvendelse til museet.I boka POSTENS HISTORIE I NORGE (utgitt i 1947 i forbindelse med Postens 300 års jubileum) står bare følgende som kan være litt interessant i forhold til postføreren din: 'Ved vegbyggingen fra 1830 av ble det tatt særlig hensyn til kystdistriktene i Sør-Norge. I 1830 fans det i Lister og Mandals amt ingen kjøreveg, bortsett fra en del av postvegen fra Tovdalselva til Lyngdal, resten av denne vegen var farbar bare med hest eller kløv, og så seint som i 1835 var et sted som Flekkefjord helt blottet for ordentlig veg. Men i femåret fram til 1840 ble det anlagt ved fra Lyngdal til Spindsodden og fra Feda til Flekkefjord, og i 1845 var det kommet hovedveg fra Flekkefjord gjennom Bakke sogn inn i Stavanger amt gjennom Jæren og Dalane omkring Egersund til Gjermestad'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ellen lund

Takk til Schanche og Rønning. Noen brikke faller på plass. m.v.h. Ellen Lund

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.