Gå til innhold
Arkivverket

[#21683] Postfører Gerhard Knudsen i Flekkefjord i 1870-årene


Gjest ellen lund
 Del

Recommended Posts

Gjest ellen lund

Hei! Kjenner du til postfører Gerhard Knudsen i Flekkefjord og til postgangen generelt i den tiden på Sørlandet? G.K skal ha levert post til hest innover i landet i 1860-`70-årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest A Rønning

Postmuseets hjemmeside finner du her: LenkeDet kan godt være at du kan få opplysninger om (kanskje bilde av) utstyr etc som ble benyttet av postførere på denne tiden ved direkte henvendelse til museet.I boka POSTENS HISTORIE I NORGE (utgitt i 1947 i forbindelse med Postens 300 års jubileum) står bare følgende som kan være litt interessant i forhold til postføreren din: 'Ved vegbyggingen fra 1830 av ble det tatt særlig hensyn til kystdistriktene i Sør-Norge. I 1830 fans det i Lister og Mandals amt ingen kjøreveg, bortsett fra en del av postvegen fra Tovdalselva til Lyngdal, resten av denne vegen var farbar bare med hest eller kløv, og så seint som i 1835 var et sted som Flekkefjord helt blottet for ordentlig veg. Men i femåret fram til 1840 ble det anlagt ved fra Lyngdal til Spindsodden og fra Feda til Flekkefjord, og i 1845 var det kommet hovedveg fra Flekkefjord gjennom Bakke sogn inn i Stavanger amt gjennom Jæren og Dalane omkring Egersund til Gjermestad'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.