Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Steinar Dyrli

[#21727] Erik Arntsen Vik - Aure

Recommended Posts

Gjest Steinar Dyrli

Det har vist seg svært vanskelig å finne opphavet til Knut Eriksen Durmålshaug /Tingvoll (ref. tema 14334 og 14337) . Har nå utvidet søkeområdet og ønsker å verifisere/eliminere mulige kandidater. Har funnet en mulig kandidat i Aure som jeg gjerne ønsker opplysninger om. Knut Eriksen på Haugen, nevnt i skifte 1749 etter faren Erik Arntsen Vik (Vik tinglag). Tror Vik tinglag opprinnelig bestod av nåværende Aure og Surnadal kommuner. Finnes det bygdebøker som gir informasjon om gården Vik? Takknemmelig for alle opplysninger om Erik Arntsen Vik og hans etterkommere.Har funnet ut at Knut Erikson Durmålshaug døde 24.07.1794 i Tingvoll – 72 år gammel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

Gardtales i Aure, band I av Anders Todal, side 360. Det står bare nevnt 'ervingar: 1. Sonen Arnt, gift og busett i Vik. 2. Sonen Anders Erikson Fjerli, gift. 3. Sonen Knut Erikson Haugen. 4. Dottera Ingeborg, som var enkje i 1749. 5. Dottera Susanna, som var ugift, og 6. Dottera Elen, gift med Erling Jonson Sandnes.' Andre opplysninger om Knut står ikke.Men det er en gard som heter Haugen i Aure. Gnr. 25 og 24, mens Vik har gnr. 23. Og der, på Haugen, i samme bok på side 380 nevnes ekteparet Knut Erikson og kone Gunnhild Andersdotter som dåværende gardbrukarfolk i forbindelse med et manntall i 1758. Det står også at 'Det er mogleg at denne Knut Erikson var komen frå Vik.' 'Knut døydde i 1785,og skal då ha vori 73 år.'Gardtales-bøkene til Statsarkivar Anders Todal er ikke vanlige bygdebøker. Fra forordet: 'Gardtales - ikkje er eller skal vera ættesoger. Det er gardane og folket der, så langt dei har vori knytte til gardsdrifta, som har krav på omtale i denne boka. Utførlege ættesoger får det bli kvar einskilt si sak å lage.' Mvh Tore og tor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Steinar Dyrli

Tusen takk for raskt svar! Dette var altså ikke den rette Knut Erikson - så jeg får lete videre.Mvh Steinar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.