Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Karin Andresen

[#22018] FT 1900 Matr.nr. = Tax no?

Recommended Posts

Gjest Karin Andresen

Hvorfor står det for noen byer Tax no i stedet for Matr.nr.? F.eks. har Elvegade i Sarpsborg Tax no 67168. Eller skal det skrives 67 168? Eller er 67 gatenummeret og 168 Matr.nr.? Kan noen gi en kort forklaring, sier jeg på forhånd takk. Vennlig hilsen Karin Andresen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Det skal være Matr. nr. og ikke Tax no. Vi har arbeidet med en omlegging til mer standardiserte termer på alle databasene våre på både norsk og engelsk og en testkjøring hadde fått den engelske termen til å snike seg inn. Nå skal alt være tilbake til normalt igjen.Jeg er usikker på hva de to tallene i matrikkelnummeret betyr. Et gatenummer ville nok ha blitt plassert sammen med gatenavnet, men registreringen har variert fra by til by, så det er vanskelig å si noe sikkert. Svaret ligger nok i originalen og den er bevart hos Riksarkivet/Statsarkivet i Oslo.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karin Andresen

Mange takk for hurtig svar med forklaring. Vennlig hilsen Karin Andresen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.