Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Thomas Tverberg

[#22031] Ingvald Stensen. Holt Nes Jernverk

Recommended Posts

Gjest Thomas Tverberg

Hei. Kan noen hjelpe meg søker forfedrene til Ingvald Stensen. f.20.10.1885 i Holt bodde på Lillegaard Næs Jernverk i 1900 ifølge ft.Mvh. Thomas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunnar Hauger

Klokkerbok for Holt og Tvedestrand 1883-96, folio 39, nr. 88: Ingvald, f. 20/10 og døpt 15/11-1885, foreldre: pige Inger Larsdatter, f. 1860, boende på Næs-Værk og ungkl. Sten Olsen, f. 1864, boende på Vegårsheien, uægte født, anmelderens navn: opgivet av moderens broder, faddere: Karoline Kristiansen, Maren Thorsen, Henrik Larsen, Erik Olsen og Jørgen Svenningsen.Inger Larsdtr. bodde i 1865 sammen med mor og søsken (bl.a. broren Henrik som var fadder og trolig anmelder) på Mellum (Mellom) på Nes Verk. Mellom var en arbeiderbolig (såkalt 'verkensplass') tilhørende Nes Jernverk, den lå på grunnen til gården Båsland. Mellom ligger langt inn i skogen, den var en av verkensplassene som lå lengst fra selve jernverket. Det kan fortsatt finnes gjengrodde murrester etter Mellom, jeg har selv vært der en gang.Merk for øvrig at Ingvald i 1900 bodde i samme husstand som sin mormor, Ingeborg Johnsdtr.Hvis Sten Olsen bodde på Vegårshei også i 1865, må det være han som bodde på Rambersteen. Vær oppmersom på at Vegårshei på denne tiden hørte til Gjerstad prestegjeld. Sten kan være han som i 1900 bodde sammen med familien sin på Nordli i Vegårshei.Ministerialbok for Holt 1849-60, folio 121, nr. 19: Inger, f. 19/1 og døpt 26/2-1860, foreldre: Værks(arbeider) Lars Henriksen og Inger Johnsdtr. Værket, ægte.Jeg fant også dåpen til Ingers brødre Henrik og John i 1854 og 1857. Foreldrene er i begge tilfeller oppgitt som verksarbeider Lars Henriksen og Inger Johnsdtr. I 1854 bodde de på Båsland og i 1857 på Vestre Kroken, begge steder på Nes Verk. Det ser altså ut til at moren til Inger Larsdtr. først har kalt seg Inger, for senere å benytte Ingeborg. Inger/Ingeborg Johnsdtr. og Lars Henriksen har trolig giftet seg i Vegårshei i 1853 (I følge FamilySearch).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Thomas Tverberg

Hjertelig takk for alle opplysningene GunnarMvh. Thomas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.