Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hanne Heen

[#22335] Torber Arneson Sorken, Sunndal, Os i Hedmark, født ca. 1710

Recommended Posts

Gjest Hanne Heen

Jeg prøver en etterlysning av Torber Arneson Sorken, han skal i følge bøkene for Tufsingdalen være født i Sunndal, årstall er ikke nevnt men ble gift med Dorte Ingebretsdatter Holm som er født i 1715. Torber skal ha vært lærer og de fikk en datter ved navn Berit, født ca. 1751. Finner ikke noe gård ved navn Sorken i Sunndal, men i følge Ryghs bøker finnes det en gård ved det navn i Hedmark. Er det noen som vet noe mer om hvem han var og hvor han kom fra ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torgeir Kvalvaag

Sorken er jo et sted i Femundstraktene, og han kan utmerket godt tatt navnet derfra. Dermed gjenstår det å lete i Sunndalslitteraturen etter Torber Arneson. Lykke til. Hilsen Torgeir.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marie Tollan

Hei! I Engerdal finnes flere Sorken-garder og Sorksjøen. I flg. bygdeboka (bind 1 s. 525) ble Søndre Sorken/Sorkmoen bygd i 1751 av Torber Arnesen fra Sunndal, noe som tilsier at Sorken-navnet neppe stammer fra Sunndal. Han var, som du sier, gift med Dordi Embretsdt fra Nøra i Os. I 1775 var det skifte på S. Sorken. Da var begge døde, men 4 barn nevnes: Torber, Berit, Karen, Sønne.I Os II s. 368 (bygdboka) står det at Dorthea Embretsdt i 1745 ble gift med Torberg Arnessen/Arntssen. I 1774 var hun enke, boende under Sorken ved Femunden, iflg. samme bok.Noe klokere mht hvem TAS var eller hvor han kom fra, ble du nok ikke, men kanskje noe her kan sette deg på ett eller annet spor..Marie

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hanne Heen

Tusen takk til Torgeir og Marie. Da var det vel som jeg trodde at han tok Sorken navnet etter at han kom til de traktene. Får vel bla gjennom Sunndalsbøkene og se hva man finner der. Man har jo et ca. årstall å gå etter. Fikk jo ved hjelp av dette 3 nye navn på barn også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.