Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ingunn Randa Dahl

[#22368] Klassifisere kilder

Recommended Posts

Guest Ingunn Randa Dahl

Jeg har begynt å innse viktigheten av å føre kilder. Jeg lurer på hva det innebærer : primær og sekundær. Feks. om kilden er digital arkivet, er den da sekundær eller hva ? Eller feks. kirkebøker, bygdebøker eller hva med family search ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anne Lise Hovdal

Det som er primærkilder er det som er skrevet i den tiden det hendte, og det kan f.eks. være kirkebøker, arveskifter og pantebøker. Sekundærkilder er noe som er nedskrevet en stund etter at ting skjedde, og det kan f.eks. være bygdebøker. En sekundærkilde er f.eks. når noen har lest kirkebøker o.a. og skrevet opplysninger inn i f.eks. Digitalarkiv og Family Search. Da er det et mellomledd som har tolket og skrevet av, mens primærkilden er noe man leser direkte(som kan være mikrofilmet). Vet ikke om det hele ble noe klarere?Selv har jeg også etterhvert innsett viktigheten av å skrive ned kilder, men jeg har ikke lagt så mye vekt på å klassifisere kildene i primærkilder og sekundærkilder når jeg fører det inn i programmet(Brothers Keeper). Det meste av det jeg har i slektsprogrammet er fra kirkebøker og noe fra bygdebøker og skifter utgitt i bokform.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.