Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Unni Knudsen

[#22407] Hans Harder viet med Sophie Jensen 1812 i Kristiania.

Recommended Posts

Gjest Unni Knudsen

Hei,Leter etter forfedrene/foreldere til Hans Harder ca 1781 og Sophie Jensen. f??. Det jeg har;Ved vielse 16 okt 1812, i Vår frelsers menighet i Kristiania. Hans Harder, kusk hos H.D. Prins Friderich av Hessen, og Jomfru Sophie Jensen. Det opplyses at når Hans Harder dør i 1832 er han 51 år. Da han får sønnen Jens Christian i 1826.er hans stillig marketender?? Hva er det? Videre Hans Harder tok borgerskap som marketender?? 21/5 1813 og 18/7 1815. Er det noen som har mer opplysninger om disse personene. Er takknemelig for svar. Mvh. Unni Knudsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carsten Schanche

Har en kandidat her LenkeEn marketender var en som solgte forskj. varer til soldatene i leir eller garnison, varer som ikke hørte til den milit. forpleining. Det kunne dreie seg om tobakk, drikkevarer o.a.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Marketenter kunne like gjerne være en vertshusholder når det gjelder Christiania på denne tiden.Og på bakgrunn av at adressen ved Jens Christians dåp var Vaterland, holder jeg dette for minst like sannsynlig.Med hensyn til andre barn, hvilke kirkebøker er kontrollert?Ektefellen - om hun er født i Christiania - kunne være Sophia Jensdatter/Jensen, datter av høkeren, senere kjøpmann Jens Jacobsen og Karen Svendsdatter Soelberg i Storgaden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Berg

Fant ingen sikre forfedre. Vet ikke om du har etterslekten? Ser ut for at det kan være flere fam. Harder i Oslo. Også i Hammerfest.Hans Harder og Sophia Jensdtr. Barn. Jørgen Henrik 1813 d.1814. Pauline Kristine 1815. Carl Johan 1820 gift murersv. med Marie Ivers.i Drammen 1865. Margrete 1825. Jens Christian 1826 handskem.og gift med Otelia Albertine i Tr.heim.Barn;Henriette Alb.Christ. Anna Jørgine. Gotleib hjulm. Karl Margido smedsv. Josephine 1827. Jørgine 1829.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Åse K. Kristiansen

Det ser ut til at denne Hans Harder stemmer med Hans Harder i Lenvik 1801. Han er sønn av lensmann Hans Harder i Ibestad og hustru Abelona Johnsdtr. Om du søker etter Hans Harder på Google finner du flere opplysninger om forfedre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Berg

i 1801 tellinga står det at en Hans Harder er gift fallert gjestgiver.60 år.Bor på Sand i Troms hos en annen gjestgiver. Men ikke med kona. Trodde kona var henne i Lenvig.Abelone Johnsdtr. Hun bor hos sin svigersønn en lensmann alene med barna.Noen er visst også i tjeneste hos andre gjestgivere rundt i fylket. Barn?:Hans Pauli og Benedikta hos moren og en gift halvsøster.Boletta,Hans Peder,og Bergitta tjener ute.i møre og Romsdal 1801, finnes en Petter Harder Grube 30 år gift sjømann. Også en Johan Harder Holst 47 år.gift conferdi kaptein.Ser ingen andre Harder i telling 1801. Men han i Oslo kan jo også være kommet direkte fra Tyskland. Så det var flere Harder som kom derfra etter 1801.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Unni Knuden

Hei, og takk for alle svar. Allerede i 1942 ble det lett etter Hans Harder. Jeg har brev fra riksarkivet datert 1942. Regner mest sannsynelig med at Hans Harder kommer fra Tyskland, han er nok ikke å finne i 1801 tellingen i Norge. Det står faktisk i brevene fra Statsarkivet , Oslo, at kan var Kusk i Hessen eller hadde hvert da han viet seg med Sophie Jensen/Jensdatter i 1812 i Kristiania. Sophie Jensen har jeg ingenting på, så det er mye mulig at det er henne du har funnet født i Christiania, Geir. Har du noen dato der? Etterslekta til Hans Harder er de som Nina Berg har funnet. Jens Kristian 1826 g,m. Otelia Albertine, har ikke noe etternavn på henne,(er videre på denne slekta bor vel ennå opp i Trondhjemsdistriktet skukke jeg tro). Er fremdeles intressert i å få opplysninger om Hans Harder og hans kone Sophie Jensen. Fant en Hans Harder inne på Family Search, som var født 25 mars 1781 Bunzen, Schleswig- Holstein, Preussen, Foreldere: Hans Harder og Elsche Harms, men aner ikke om dette er den riktige. Mvh. Unni Knudsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Berg

Hei Unni.Jeg tror også han kom direkte fra Tyskland.Ser yrke på hans sønn i TR:heim og navn på barn sønnen har brukt.Men det var inntress. og søke info om Harder i Nord Norge.Kom mye historie opp.Hans Harder junior var gjestgiver på Selseter Ibestad.Men gikk konk . Han døde på Sand fattig.1812. Hana far også Hans Harder var Sorenskriver i Berg Buksnes.og gift med Sophie Kleest.En Lambert Harder gm.Mette Mikkelsdtr.var prokurator i Bergen ca.1720. Det var også en Harder Holst som var sorenskriver i Gudbrandsdalen ca.1750? Så det har vært en del Harderfamilier i Norge opp gjennom årene.Hans Pauli Sønn av den fallerte gjestgiver,som var mistenkt for å være den i Oslo,gifta seg i Tromsø 1806 med Kirsten Andersdtr.De fikk mange barn. Så han var nok ikke rett mann. Ikke Hans Petter Harder heller. Vi må nok til Tyskland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alexander Lange

Du finner flere Hans Harder også i folketellingen fra Holstein 1803 (se side 5): [url="http://www.aggsh.de/down/vr/1803C0190_Meggerkoog.pdf>Lenke Ingen av disse stemmer imidlertid helt med alder.Du finner Hans Harder og Sophie Jensdatter i sin datter Josephines konfirmasjon, Tomter kirke (Hobøl) 13. oktober 1844. De er da registrert bosatt på Øien. http://www.hognes.net/hobel/k18401849.htmDatteren Pauline gifter seg 11.5 1849 med kurvmaker Conrad Francke. Paulines far er nevnt som marketenter, i følge Vigerust:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.