Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tom Langer Andersen

[#22755] Langer - matros ved Fredriksvern verft

Recommended Posts

Gjest Tom Langer Andersen

Hans Henrichsen Langer (1734-1792) var matros ved Fredriksvern verft.Under Militærrullar finnes noe om sjømilitære virksomhet. For Vestfold-Telemark avgrenset til 1706-1707. Har noen arbeidet med dette? Kan noen hjelpe med ideer om kildematerialer som dekker større deler av dette tidsrommet på 1700-tallet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest May Karin Henriksen

Prøv Riksarkivet på Kongsberg. Det er sikkert flere som gjerne skulle se at de militærrullene ble lagt ut på nettet. Mvh. M.K.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunn Huglen

Hei igjen!Jeg har samme problem med å finne en matros som arbeidet ved Fredriksværn verft, ca 1800-1832.Henvendelser til Arkivet i Kongsberg/ Oslo/ Stavanger, har vært til liten nytte for meg dessverre.Jeg har fått noe hjelp til oppslag i Kirkebøker for Fredriksvern i den aktuelle tiden.Her fikk jeg hjelp av en som gjorde oppslag på riksarkivet i Oslo for meg.Jeg skrev direkte til DIS Akershus og der var det noen som kunne hjelpe med kirkebok-oppslag.Mvh. Gunn Huglen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunn Huglen

Kan hende det ville være en idee å kontakte lokalhistorikere i Stavern, som arbieider med kilder til historien rundt Fredriksværn verft.I lokalavisen for Larviksdistriktet, Østlandsposten, finner du en del arkivstoff og artikler om gamle Fredriksværn.Legger inn en lenke hit . http://www.istavern.no/index/sak/C6/ Brunlanes historielag har også muligens tilgang til en del kilder om denne tiden.Mvh. Gunn H.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.