Gå til innhold
Arkivverket

[#22815] Halvorsrod, Oymark, Ostfold, Norway - hvilken kommune i Østfold er det ?


Gjest Kjell Hansens
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell Hansens

På Familysearch er en person født omkring 1645 bosatt på Halvorsrod,Oymark,Ostfold. Det er vel Ø-er som er skrevet O-er, men i hvilken kommune ligger Halvorsrød,Øymark i Øastfold?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Øymark er i dag en del av Marker kommune, ligger øst for Rakkestad i Østfold, inn mot svenskegrensa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild E. Pettersen

Fra 1837 til tidlig på 1900-tallet var Aremark og Øymark en herredskommune under navnet Aremark. Fra 'skilsmissen' og fram til den store kommunesamenslåingen først på 1960-tallet var Øymark egen kommune, men ble da slått sammen med Rødnes til en ny kommune som fikk navnet Marker. Egentlig et gammelt navn på landskapet på begge sider av riksgrensa mellom Idd i syd og Eidsskogen/Vinger i nord. Aremark er fortsatt egen kommune.Fra gammelt av utgjorde Aremark og Øymark hvert sitt sogn i prestegjeldet Aremark, med Aremark som hovedkirke. Rødnes utgjorde, sammen med annekset Rømskog, et annet prestegjeld m/Rødnes som hovedkirke. Denne inndelingen gjaldt fortsatt i 1922, men jeg antar at inndelingen i dag er mer i overensstemmelse med kommuneinndelingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.