Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rune Folkvord

[#22820] Uekte sønn Carl Nilsen født 21.4.1867 på Kongsdelen i Hurum, Buskerud

Recommended Posts

Gjest Rune Folkvord

Hei! Nils Jenson Kongsdelen og hustru Karen Julie(a) giftet seg 17.12.1856 i Hurum og fikk ialt 11 barn i perioden 1857-1881.I følge 'Døpte i Hurum 1861-1881' her i Digitalarkivet får de en sønn Carl født 21.4.1867, dpt. 14.7.1867. Han står oppført som 'U', (uekte).Foreldrene er imidlertid de samme som alle hans søsken. Jeg kan heller ikke finne han noe sted i FT 1900.Er det noen som har noen formening om hvorfor han står oppført som uekte?? Kan det rett og slett være en feilinnføring??Mvh. Rune Folkvord

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carsten Schanche

Det er vel han som er her i 1900 Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Nermo

'U.', 'u.e.', 'u.ekt.', 'uekt.'), osv. betyr IKKE 'uekte'. Det finnes ikke UEKTE barn (eller mennesker, for den saks skyld). (Det finnes FALSKE mennesker, men det er noe annet). Anførselen i kirkeboka er en forkortelse for 'født utenfor ekteskap' (i motsetning til 'e': 'innenfor ekteskap').Hvorfor det står 'U' ved Carl dpt. 14.7.1867 er ikke godt å si. Det kan jo også være at at det er riktig, men at noen annen barnefar enn morens ektemann har blitt identifisert ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.