Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Oddvar Søreide

[#23333] Aurland i Sogn og Fjordane

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Lurer på om noen kan hjelpe til med ein familie i Aurland i Sogn.I følge Family search finner jeg Ole Ellendsen gift med Ragnele Andersdatter den 28 mai 1750 i Aurland i Sogn. Samtidig finner jeg Ingebor Olsen født 25 oktober 1750 i Aurland i Sogn med oppført far Ole Ellendsen, er dette samme Ole Ellendsen som gifter seg i 1750.Eg finner mange fra Aurland med namnet Ole Ellendsen eller Ole Ellingsen, flytter overnemnte ektepar til Bergensdistriktet eller vart de boende i Aurland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav J. Ellingsen

I Aurland II finn ein: Ole Ellendsen Skjerdal g. 1750 m. Ragnhild Andersdtr. Dyrdal f. 1725. Born: Bård 1749, Ingeborg 1750-1750, Siri 1751, Ellend 1754, Brita 1757. Det vert opplyst at familien vert borte, så dei kan godt ha flytta til Bergensdistriktet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar søreide

Takk for svaret Olav.Det du skriver stemmer fortreffelig. Han eg er på jakt etter har faktisk samme etternavn som deg. Det var ikkje uvanlig at Ellend og Elling vart brukt om einannen. Den eg er på jakt etter heter Ole Ellingsen og er g.m. Ragnele Andersdatter. Ole Ellingsen finnes det skifte etter og der nevnes barna Ingebor, Siri, Live, Anna, Maria og Elling. Hvis dette er samme mann så flyttet han trulig først til Bergen, der finner eg Live døpt Lenke Live er så uvanlig navn at på Sotra finnes det kun ei jente med det navnet som konfirmeres og ei som gifter seg. Søskene Anna, Maria og Elling må være født seinere, da kanskje etter at de flyttet til garden Store Sangolt på Sotra. Du nevner Ellend f. 1754 og Brita f. 1757 disse to har eg ikkje vert borti.Det var ivertfall mange ting som passet sammen, takk igjen for hjelpa.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

På nytt trenger eg litt bistand, etter å ha sjekka litt på kulturnett Sogn og Fjordane, så finner eg Ole Ellendsen Gjerlaug g. 28/5 1750 med Ragnilde Andersdatter Dyrdal. Er dette den samme Ole Ellendsen som er nevnt i Aurlandssoga bind II, som gift fra garden Skjerdal ?Barna som er nevnt i Aurlandsoga bind II kommer opp på søk på kulturnett Sogn og Fjordane, under garden Vinjum, bortsett fra Bård som i tilfelle må være født utenfor ekteskap. Ligger Vinjum i nærheten av de overnevnte garder ?Står det noen mulig forklaring i Aurlandsoga på hvorfor de busette seg på Vinjum, bygsla de der, var de husmannsfolk eller ligger alle disse garder innenfor samme krins ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav J. Ellingsen

Gardane Skjerdal, Gjerlå (Gjerlaug) og Vinjane (Vinjum) er nesten naboar. Ole Ellendsen er truleg frå Gjerlå, men står oppført under Skjerdal i Aurland II. Han var truleg husmann og flytta frå Gjerlå til Skjerdal og til Vinjane for so å verta borte frå Aurland. No veit me kvar dei busette seg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Takk igjen Olav.Skal bli interessant å sjå i de millitære rullar om denne Ole står oppført her. Finnes fleire fra Aurlandsdistriktet som faktisk busette seg på Sotra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.