Gå til innhold
Arkivverket
Gjest mette johansen

[#23842] hvordan finne jordmorprotokoll??

Recommended Posts

Gjest mette johansen

Hei. Jobber intenst med å finne hvor jordmorprotokoller i sarpsborg fra 1910 er oppbevart?? Ikke er de i sarp. komune og ikke hos østfold fylkeskommune.. Er det noen som veit hvor de finnes i dag??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torunn C Ludvigsen

Slike gamle protokoller oppbevares vel sannsynligvis på Riksarkivet eller Statsarkivet i Oslo ( ettersom Sarpsborg ligger i Østfold).TC

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jordmorprotokollene skal etter reglene fra 1902 leveres inn til helserådets ordfører, d.v.s. distriktslegen. Helserådsarkivet var kommunalt, distriktslegen var statlig, og dermed kan man oppleve å finne jordmorprotokoller både i Statsarkivet, og i Kommunearkivet. Dersom det ikke er noe å finne i det kommunale arkivet i Sarpsborg, bør Statsarkivet i Oslo være neste sted å sjekke.Jordmoren skulle også sende inn skjema for hver enkelt fødsel til helserådet, men disse er slett ikke bevart alle steder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kåre   Larsen

Det finnes et arkiv som er lite kjent,interkommunalt arkiv,arkivet for buskerud og vestfold ligger på Kongsberg, her arkiveres blandt mye annet fattigvesenets protokoller.Ved henvendelse til komunearkivet i Sarpsborg bør du kunne få adressen til arkivet for østfold.Det er meningen at alt av gammelt arkivmatriell fra kommunene skal avleveres hit.Arkivet på Kongsberg ligger i det gamle badet,og altså ikke i tilknytning til statsarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.