Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tom Langer

[#24331] Skifteprotokoller for Bærum Jernverk

Recommended Posts

Gjest Tom Langer

Ved Bærum bibliotek har jeg hatt tilgang til et kortarkiv som viser skiftesaker i Bærum. Det omfatter de større gården i området for de siste tre hundre årene. Jeg søkte primært etter skifter ved Bærum Jernverk men fant bare 3-4 slike saker.Leste nylig en slektsbok av Ø. Davidsen med tittelen 'Jernverksarbeider under 11 konger' - hvis jeg minnes rett. Her fikk jeg inntrykk av at skiftearkiver for Bærum Jernverk (og muligens andre verk) finnes i Statsarkivet på Kongsberg. Mine spørsmål er: Stemmer dette? Og eventuelt - hvordan er tilgjengeligheten for dette materialet (elektronisk, papir mv)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bærum lå under Aker sorenskriverembete like til 1947. Det er bevart skifteprotokoller fra 1656 av. Disse er å finne i original i Statsarkivet i Oslo, men de er mikrofilmet til ca. 1850.Statsarkivet i Kongsberg har først og fremst materiale fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ronny Rismyhr Haugen

Det såkalte Overbergamtet (øverste myndighet for bergverksdriften sønnafjells) var fra 1680-åra lokalisert i Kongsberg. Jeg vet at det finnes skifter etter arbeidere ved Eidsvoll Jernverk i arkivene etter Overbergamtet. Skulle ikke forundre meg om du også finner skifter fra Bærum Jernverk der.Arkivet etter Overbergamtet ligger i Riksarkivet. Mer info: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.