Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Marius Larsen

[#24496] Peder Wærnes, Nils Wærnes, Peder Estensen

Recommended Posts

Guest Marius Larsen

Er det noen som har oversikt over Wærnes-slekta etter Peder Estensen (skolelærer).Jeg lurer spesielt på en Peder Ragnar Wærnes (giftet seg med Petra Tobiassen fra Lofoten og flyttet til Narvik) , og hvem som var foreldrene hans. Jeg vet han tilhører disse slektene, og vet at Peder Estensen antakeligvis var bestefaren, men jeg vet ikke hvem som var faren. Jeg tror det kan være bokbinder Nils Wærnes.Er det noen som har kartlagt etterslekter etter disse?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arne Langås

En form for oversikt fins i Olav Røkkes bok 'Folket mitt' (Molde, 1951). På s. 115-119 er et avsnitt som kalles 'Værnes-ætta', med utgangspunkt i Peder Estensens farmors farn, Nils Jenssen, gårdbruker på Rødde i Lånke (nåv. Stjørdal kommune, N-T).På s. 116 oppgis det at en Peder Ragnar Wærnes (f. 1876), materialforvalter ved Statsbanene på Hamar, var sønnesønns sønn av Peder Estensen.Denne Peder Ragnar Værnes var sønn av Peder Wærnes (1851-1930, underoffiser) og kona Randi Kristoffersdatter Mule (1847-1922, fra Byneset ved Trondheim).Peder Wærnes var sønn av lærer Jens Pedersen Værnes, som igjen var sønn av Peder Estensen.Boka har ikke flere opplysninger om Peder Ragnar, men jeg regner med det kan være den personen du søker.Mvh Arne Langås

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest John O. Svenning

Randi Kristoffersdtr 1900: Lenke Mvh John

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Carsten Schanche

Mor og far til Peder Ragnar Lenke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.