Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Marc Thompson

[#24528] Anders f. 1791, mor Kjersti Borgersen, far Anders (?), Nes, Akershus

Recommended Posts

Guest Marc Thompson

Noen som kan fortelle meg hvem faren til Anders Andersen f. 1791 er ??. Moren Kjersti er fra Ronnol på Nes. De bo på Bergsodegaarden i 1801

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Peter Wiborg

Her er det mange antagelser, men jeg ville 'tippet' på denne: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f10236&variabel=0&postnr=3769&fulle=true&spraak=n>LenkeTa det med et smil, for det er i beste tilfelle et 'wild guess'..., :-)Det riktige svaret får du selvfølgelig ikke før kirkeboken er sjekket...Følgende antagelser ligger til grunn:1) På LDS oppgis det at faren Anders er født i Nes ca 1755. Lenke Det er kun 5 Anders 45-47 år i FT-1801 i Nes.2) Navnet Anders når også faren heter Anders kan tyde på at det er en navnetradisjon, altså at også faren heter Anders Andersen.3) Det er 2 stk Anders Andersen blandt de 5, den andre har allerede en sønn Anders omtrent på samme alder.4) Vedkommende som er nevnt ovenfor ser også ut til å ha vært ungkar rundt 1791. De har ingen barn i 1801, og kona er ganske ung så de har trolig gifta seg etter 1791.Her er forøvrig AA i 1801:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.