Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Magne A. Larsen

[#24545] Hardbakke i Isdalen

Recommended Posts

Gjest Magne A. Larsen

Kan noen hjelpe meg med opplysninger om eiere og evt forpaktere på denne gården i tidsrommet 1885-1915. Når ble gården innløst av kommunen i forbindelse med bestrebelsene på å redusere tilsig og forurensninger til Svartediket? Evt. litterturhenvisninger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjarte Breistein

I Bergen Byleksikon står det mye om Isdalsgårdene,Isdalsvann,Svartediket o.s.v.Det står bl.a. at 'gårdene ble ekspropriert av Bergen Kommune i 1900-1903..'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det var fire bruk under gnr. 29 Harbakken i Årstad. Samtlige fire bruk ble solgt til Bergen kommune i oktober/november 1898. Selgerne forbeholdt seg førsterett til å pakte brukene, om kommunene ville la gardsdriften fortsette.Som man ser av folketellingen var gnr. 29/1 og gnr. 29/3 fortsatt i drift ved 1900-tellingen: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f01280&post_nr=10&vispostnr=10#a0>Lenke og

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.