Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Trond Slettahjell

[#24748] Simon Paulsen Kveen født 1798, g.m. Anne Hansdatter

Recommended Posts

Gjest Trond Slettahjell

Simon Paulsen Kveen født 1798, g.m. Anne Hansdatter, flyttet ifølge 'Raumadalsfolket' fra Lesja til Staurseth i Grytten 13.11.1839. De hadde sønnen Hans Simonsen Kveen som ble g.m. Karoline Olsdatter Lykkeslet. I folketellinga for 1801 finner jeg en Poul Ericsen på Tofte. Han var g.m. Marit Johannesdtr, og de hadde sønnen Sæmund Poulsen, alder 3 år.Noen som vet om dette stemmer eller har flere opplysninger om disse?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Hans Simensen, født 08.06.1834, sønn av Simen Paulsen, husmann, Ulen, og Anne Hansdatter [url="http://www.arkivnett.ol.no/dbsok/ndetal.asp?PT=Dopte&Post=27514>Lenke. Gift 1863 med Karoline Olsdatter Lykkeslet, Kors, Møre og Romsdal LenkeI 1865-tellingen står det at Hans Simundsen på Staurset er født i Grytten(!) LenkeOg her finner vi Simund Paulsen Staurset, 66 år, (f. ca. 1799) som enkemann, føderådsmann på Kleve i Grytten LenkeDen nærmeste jeg kommer er Sæmund Poulsen, døpt 1798 i Lesja, sønn av Paul Eriksen Ulen og Marit Johansdatter. Lenke. Det mulige bindeleddet her er at Paul Eriksen bor på Ulen i 1798, hvor Simen Paulsen er husmann da sønnen Hans Simensen blir født i 1834 (se lenken ovenfor).Og her er utflyttingen til Grytten i 1839 Lenke hvor det står bosted ” ?? u/Tofte” (Tofte er bostedet til Paul Eriksen i 1801). På kona Anne Hansdatter står bosted Lindsøe LenkeI kirkebøkene for Lesja

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Trond Slettahjell

Tusen takk for raskt og nyttig svar.Mvh Trond

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.