Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Myhre

[#25371] Blir rapporterte dokumenterte feil i 1801 telling rettet?

Recommended Posts

Gjest Hans Myhre

Har rapportert flere ganger at garden Molden ifølge 1801 her på digitalarkivet ikke finnes på Gran. Ifølge kirkeboka blir barn født på Molden i 1801. De samme folka er på Wolden i 1801?? Det gardsnavnet finnes ikke på Gran. Er det mulig å få rettet dette?Bare bytt W med en M så er alt riktig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest per helge seglsten

Etter det som er sagt fra Digitalarkivet, kommer ikke korrektur av folketellinger osv. veldig høyt på prioriteringslistene foreløpig. Men det er lagt inn en feilmeldingsfunksjon, slik at du kan melde om feil i databasene eller originalkildene. Databasefeil vil da bli rettet ved leilighet, mens feil i det opprinnelige kildematerialet naturlignok ikke kan rettes opp. Det har imidlertid vært snakk om at originalkildefeil kan gjøres oppmerksom på i et kommentarfelt e.l. Så om du ikke har meldt Molden/Wolden-feilen inn på denne måten, er vel det veien å gå. Selv om jeg ikke ville ha for store forhåpninger om at det ble rettet opp med en gang.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Me har eit prosjekt med kontroll av gardsnamn. Men dette er det folk i Riksakrivet som gjer når dei ikkje har anna å gjera. Eg kan ikkje sei noko om når det er sluttført. Men når det det er, vil alle innrapporterte feil i 1801 bli kontrollerte og, om det er feil, retta opp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.