Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Jon Torp

[#25475] Marthin Luthers forlis i Atlanterhavet 1893 - Hvordan finne opplysninger?

Recommended Posts

Guest Jon Torp

Min oldefar etterlot seg dette brevet som røper at han var med på et forlis i Atlanterhavet 15. oktober 1893 med skipet 'Martin Luther'. Hvordan kan jeg få vite mer om dette skipet? Noen som kan hjelpe?bilete0199.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Hei på deg du Nesoddens Nellik og Kongerikest Fryd!Hva med å kontakte Sjøfartsmuseet? De har visst mye kunnskap å dele!!!Lailapst. Det er gratis rødbrus og lakrisbåter til alle fra Nesodden denne uka!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jon Torp

Heisann Vålerengas Valmue og Velferdsstatens Stolthet!Takk for tips. Tar gjerne prammen over fjorden dit. Og gumler lakrisbåter mens jeg setter sjøbein. Vet andre tilfeldigvis noe om forliset i 1893, så gi en lyd!PS: Tankbil med chablis (og piggdekk) er nuh på vei til Enga!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Davidsen

Du kan prøve ei bok som heiter noko med 'Disasters at Sea ...'. Dei har den nok sikkert på biblioteket til Sjøfartsmuseet. Den er på engelsk og i to band.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Grethe Flood

På nettsidene til Arkivverket, Spørsmål og svar, står det følgende om skipsforlis:'Hva kan jeg finne ut om skipsforlis?Er du ute etter skip som har sunket langs norskekysten, kan du finne informasjon i Magistratens arkiver i statsarkivene. Rådstueattestene inneholder attester med bl.a. informasjon om havari, forlis eller kapring. Disse attestene er bygget på notarialforklaring eller et sjørettsforhør, som kan finnes i notarial- eller ekstraretts-(sjøretts-)protokollene.Sank skipet i utenlandsk farvann kan du finne skipsmappen med sjøforklaring i Handelsdepartementets Sjøfartskontor. Statistisk Sentralbyrå har i sin 'Diverseserie' noen protokoller med informasjon om skip som sank i perioden 1876-1893. Ble skipet senket i forbindelse med for eksempel 1. verdenskrig, kan biblioteket finne 'Sjøforklaringer over Norske skibes Krigsforlis 1914-1918' utgitt ved Sjøfartskontoret. Sank skipet under 2. verdenskrig har man to kilder: For forlis i norsk farvann finnes skipsmappen i Statens krigskaskoforsikrings arkiver. Skjedde forliset i utenlandsk farvann har Nortraship en egen serie med skipsforlis.'Grethe F.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.