Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Harald Oftedal

[#25520] Gyrid Bådsdatter

Recommended Posts

Gjest Harald Oftedal

Jeg ønsker oppklaring på en uoverensstemmelse mellom utsagn i (1) 'Stord bydgebok 2' av Olav Høyland og (2) 'Sunnhordlandsslekter' av Erik Bakkevig.I (1) står det på side 20 at Bård Sigurdsson og Gyrid Torbergsdatter hadde døtrene Herborg og Astrid. Astrid var gift med Orm Eriksson, borgermester i Stavanger.I (2) står det at Bård og Gyrid etterlot seg døtrene Herborg og Gyrid. Denne Gyrid Bårdsdatter giftet seg med Arnbjørn Gran fra Meløy i Helgeland og de fikk bl.a. datteren Astrid som var gift med Orm Eriksson.Spørsmålet mitt er om denne Astrid er datter eller datterdatter til Bård. Er det noen som vet svaret?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Det kan synes som om dette brevet i DN gir svaret: LenkeAstrid er etter brevet datterdatter av Bård, dvs strengt tatt nevnes hun i brevet kun som datter av Gyrid Bårdsdotter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harald Oftedal

Hjertelig takk for rask respons! Nå synes saken oppklart!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.