Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Helen Waardal

[#25522] Leter etter Oline J.K. Olsen f.1876 i Bergen

Recommended Posts

Gjest Helen Waardal

Oldemor's høyeste ønske nå er å finne ut om tanten sin Oline Johanne Karine Olsen.Oline J.K. Olsen f. 13.3.1876 i Bergen Mor var: Lovise Olsen f. 1835, Bergen Far var: Mons Johannessen f. 1846, Tysnes.Var på Statsarkivet og fikk hjelp, fant der ut at Oline reiste til England (videre til Amerika ?) Før det bodde Oline i Absalon Beyersgade 37 i Bergen, trolig hos sin onkel Hans Olsen.Kom Oline hjem igjen ? Er det denne Oline som ble gift i 1901 med Andreas Monsen f. 1878, Haus ? Fikk de barn ?Takknemelig for hjelp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Dåpen i 1876, Bergen, datter av tømmermann Mons Johannesen og Lovise Olsen [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=doep1816&gardpostnr=16654&merk=16654#ovre>LenkeHer er en eldre bror, Ole Johan, døpt 1873 Lenke I disse to dåpsinnførslene er adressen til Mons og Lovise 23-187, Korskirken, og når sønnen Ole Johan døpes, står tømmermann Mons Johannesen oppført med fødselsår 1841. I folketellingen 1875 for Bergen, på adresse 23-187, finner jeg Mons Johannesen, født 1832, Bøgstad sogn, og kona Lovise Johannesen, f. Olsen, født 1839, Øyestad sogn Lenke. Disse fødselsårene stemmer med det som jeg har funnet blant viede i Bergen: Tømmermann Mons Johannesen Bjørvik, født 1832, og pige Lovise Olsen, født 1839,. De gifter 1872 i Korskirken Lenke. Ved giftermålet står det for øvrig at Mons er født i Indre Holmedal, mens Lovise er født i Askvold.Her er dåpsinnførselen for Mons Johannesen Bjørvik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Når var det for øvrig at Oline reiste til England og videre til Amerika? Og hvordan kan hun ha patronymikon / etternavn Olsen når faren heter Mons Johannesen? Tok hun Olsen etter moren?Grethe F.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Helen Waardal

Takker for svar. Mons Johannesen var fra Tysnes, han giftet seg ikke med moren til Oline. Han var gift på Tysnes og fikk barn med sin kone på samme tid som Oline ble født. Har fått opplysninger om at Oline reiste til England (?) osv. Flere opplysninger har jeg ikke. Mvh Helen Waardal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Åse Kristiansen

Hvordan vet du at din oldemors tante var født 13.3.1876 og at hun het Oline Johanne Karine? Den eneste med dette navnet og denne fødselsdatoen er jo født i ekteskap. Har du funnet mora i 1875 eller 1891?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.