Gå til innhold
Arkivverket

[#25884] Even Hansen sine forfedre i Alvdal


Gjest Jan Leiv Hagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Leiv Hagen

HeiEr det noen som har kjennskap til forfedrene til Evan Hansen født i Alvdal i 1826.Hvor kom bestemor på far sin side fra. Kari Olsdtr. F. 1754 bosatt på Steinmoen i Alvdal.Besteforeldre på mors sin side Brynild Estensdtr F. 1750 og Even Tellefsen F.1755. Han var skomaker og de skulle være bosatt på Lille Elvedal på Tynset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torill Hokstad Steivang

Fra Tynset/Alvdal klokkerbok 1814-1862, side 70: Even Hansen, født 01.11.1826, døpt 03.12.1826. Foreldre: Hans Avlesen Lille Stejen og Sigri Evensd Folmoen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Aas

Ut fra Evens dåp, må barnefaderen være gift, men ikke med barnemoderen.Kari Olsd. Steimoen (ikke Steinmoen) var, ifølge skiftet i Fådalen, Tynset, i 1792 etter sin fader, gift med Erik Andersen Gjelten i Alvdal. Hun døde i 1815.Her er det en feil i Alvdalsboka. Hvor Kari Olsd., som var gift til Lillesteien, kom fra, aner jeg ikke.Dessuten het ikke mormoren Estensd., men Pedersd. Igjen feil i den ellers solide boka. Hun kom fra Nedre Folldal.Gå til http://home.no.net/jeaas/oppsett.htm for å finne Evens aner. Der det er uenighet med bygdeboka, er det lagt inn en begrunnelse for hvorfor, så man kan selv vurdere om man er enig. Hans Avlesen er under oppsett 0317 og Sigrid Evensd. er under oppsett 0927.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.