Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Solfrid Haugland

[#26255] Hvor kom Sersjant Stian Rognaldsen Rødland fra? født 1742.

Recommended Posts

Gjest Solfrid Haugland

Hvor kom Stian Rognaldsen Rødland fra? Han var sersjant, f.1742. Han var bosatt i Aurland kommune i Sogn og fj. Gården Bakka. g.1786 og d. 1820. Han var gift med Sigrid Olsdtr. Otternes. Rødland finnes mange steder i Hordaland, men hvor kan denne Rødland komme fra? Kan noen hjelpe en norsk-amerikaner å finne ut av det? - Da vil han bli glad. Hilsen Solfrid Haugland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Har du tenkt paa andre variasjoner av navnet? Rölland, Rydland, Rödland osv. Det finnes garder med slike navn i Lindaas, ikke saa langt unna. I Meland har du Ryland og. Ser iike ut for at det er noe liknende i S&F. mvh Kjellaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har ikke noe svar, men noen ideer. Ser man i 1801-tellingen vil man finne at denne mannen er den eneste i Sogn og Fjordane som har navnet Stian, et navn som finnes i Telemark og på Agder. Gardsnavnet Rødland finnes flere steder i Vest-Agder.I tellingen er farsnavnet til den tidligere sersjanten skrevet Rolandsen. Det var et temmelig lite brukt navn, og synes slett ikke å ha vært brukt i Agder og Telemark, derimot en del i Indre Sogn. Skulle det være feilskrift i 1801, og navnet Rognaldsen, er det et navn som nesten utelukkende påtreffes i Nordre Bergenhus amt (Sogn og Fjordane) på 1700-tallet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det finnes kompaniruller for Aurlandske kompani fra 1780 og 1783. Stian Rødland er med i begge. I 1780 var han korporal med 15 års tjeneste, og er da sagt å være 43 år gammel. I 1783 var han 'Corporal med Sergiants Caracter', 46 år, og med 18 års tjeneste. Om fødestedet står det bare 'Norge'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.